Els municipis del Baix Vallès col·laboraran en la prestació de serveis i el desenvolupament econòmic

Els alcaldes dels set municipis signen un acord per treballar conjuntament aspectes com la mobilitat, l'habitatge, la formació o l'ocupació

Política

Els ajuntaments de Mollet, Parets, la Llagosta, Montmeló, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles han signat un acord de cooperació territorial per impulsar el desenvolupament econòmic dels municipis, créixer en ocupació i activitat econòmica i millorar l’eficiència en la prestació de serveis públics.

Els alcaldes de Mollet, Josep Monràs; Parets, Sergi Mingote; la Llagosta, Óscar Sierra; Montmeló, Antoni Guil; Sant Fost, Montserrat Sanmartí; Martorelles, Marc Candela; i Santa Maria, Julián Trapero, han signat aquest dimarts un acord de col·laboració entre els municipis del Baix Vallès per optimitzar els recursos en la prestació de serveis i treballar de manera més coordinada.

Concretament, aquests municipis s’han proposat treballar conjuntament aspectes relacionats amb la formació ocupacional i els serveis d’ocupació, el foment de l’emprenedoria –amb el suport de l’AIBV–, l’eficiència energètica, la sostenibilitat ambiental, l’habitatge, les infraestructures, el transport públic, la tinença d’animals de companyia, la cultura i l’esport.

Segons ha explicat Josep Monràs durant la signatura de l’acord, dimarts, a l’Ajuntament de Mollet, “aquest no és un punt d’inici de la col·laboració, perquè ja fa temps que els ajuntaments treballem de manera coordinada sobre diferents temes, ara el que fem és formalitzar aquest treball conjunt en projectes compartits”, ha dit.

La resta d’alcaldes presents a l’acte han valorat positivament l’esperit de col·laboració, la unitat d’acció, l’optimització de recursos, la voluntat política i la millora en l’eficàcia en la prestació de serveis entre els consistoris del Baix Vallès.

“El lideratge d’aquests projectes és compartit”, ha destacat Monràs, qui ha explicat que no tots els municipis es reuniran per tractar tots els temes, sinó que hi haurà autonomia per participar en determinats projectes. A més, els temes es treballaran des de diferents nivells, tècnic i polític. “Hem de veure quins aspectes compartim i com podem optimitzar el món municipal”, ha afegit. “Per això creem aquest espai de coordinació de projectes, perquè mancomunar serveis reforça les polítiques de proximitat”, ha assenyalat Monràs.

Alguns dels temes que hi ha sobre la taula dels alcaldes, i que s’aniran concretant “en qüestió de setmanes”, són la mobilitat, infraestructures com la B-500 i la C-17, la formació i l’ocupació, la tinença d’animals domèstics i la millora de l’entorn, entre d'altres.

Edicions locals