La bandera de la UE oneja a mig pal a Mollet com a senyal de rebuig a l'expulsió de refugiats

El ple aprova una moció per unanimitat en què condemna aquestes pràctiques, "incompatibles amb els valors de solidaritat de la Unió"

Economia

Mollet del Vallès

La política d'expulsions massives de refugiats que intenten accedir a Europa fugint de les guerres dels seus països està generant reaccions de rebuig tant polítiques com ciutadanes. A Mollet, l'alcalde ha ordenat que la bandera de la UE onegi a mig pal fins que la UE no reconsideri la seva posició i l'Assemblea Popular i Aturem la Guerra van fer una concentració de rebuig dijous. 

Mig centenar de persones convocades per l’Assemblea Popular de Mollet i Aturem la Guerra es van concentrar dijous a la plaça Catalunya per mostrar el seu rebuig a l’acord que la Unió Europea i Turquia van prendre la setmana passada, pel qual es preveien expulsions massives i immediates de refugiats que intentaven accedir a Europa.

La pressió internacional i els dubtes sobre la legalitat de l’acord ha fet que la UE estigui refent ara aquest acord. Durant l’acte de rebuig a les expulsions de refugiats es va llegir un manifest en què es denunciava “la submissió a les polítiques més racistes i xenòfobes de l’extrema dreta europea”, i en què qualificaven de “UErgonya” que fins ara només s’hagin acollit 500 refugiats dels 160.000 a què es va comprometre la Unió Europea al setembre.

La bandera de la UE, a mig pal
Posteriorment, durant el ple, tots els grups municipals van aprovar per unanimitat una moció presentada per Ara Mollet-ERC-MES, consensuada a la junta de portaveus i defensada per un representant d’Aturem la Guerra, en la qual es demanava un tracte just i humà als refugiats i el compliment de la legalitat internacional en aquesta matèria.

L’alcalde, Josep Monràs, es va comprometre a mantenir la bandera de la UE a mig pal fins que la Unió no corregeixi les seves polítiques d’expulsions massives, i la regidora Ana María Díaz va recordar que Mollet ja es va declarar ciutat acollidora de refugiats fa uns mesos.

En les intervencions dels grups municipals, els portaveus d’Ara Mollet-ERC, CDC i PP van solidaritzar-se amb els refugiats, mentre que Xavier Buzón, de Canviem, va qualificar la UE d’“insolidària i criminal” i Francisco Muñoz, de C’s, va titllar d’“il·legal i immoral” el paper de la Unió en aquesta qüestió. 

Edicions locals