Un grup de veïns de la Garriga promou accions de rebuig al berenador de l'Artigassa

SOS Malhivern ja ha recollit més de 2.600 signatures a la plataforma Change.org

Societat

Cànoves i Samalús, la Garriga

La construcció del berenador al pla de l’Artigassa, en terme de Cànoves i Samalús però més a prop de la Garriga, ha generat l’oposició d’alguns veïns de la zona, que han promogut la iniciativa #SOSMalhivern a través de les xarxes socials.

Concretament, el grup opositor està recollint signatures a través de la plataforma Change.org amb la voluntat de pressionar perquè s’aturi el que consideren una agressió a l’entorn.

L’oposició al berenador va començar fa uns mesos de la mà de la plataforma ciutadana l’Artigassa sense brasa, vinculada a l'assemblea de joves La Bordalla, i s'ha estès ara al col·lectiu SOS Malhivern. L’objectiu és “donar a conèixer la problemàtica al conjunt dels pobles de la Garriga i Samalús i generar un moviment social el més ampli i contundent possible per tal d'aconseguir aturar el projecte”.

El projecte, situat al bosc del Malhivern, “en plena Reserva de la Biosfera del Montseny”, preveu la construcció de 24 barbacoes, 25 taules, una sala polivalent de 37 metres quadrats, una pèrgola i 75 places d'aparcament (ampliables), i compta amb tots els permisos de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús i de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona.

La plataforma opositora denuncia “l’impacte mediambiental i visual del projecte, l’increment dels risc d'accidents de trànsit pel fet que centenars de cotxes hagin de creuar un pas a nivell sense barreres per accedir al berenador; l’increment de la brossa abocada al bosc i del risc d'incendi a causa de l'augment de la presència humana al territori”.

A més, segons afirmen, el projecte “no preveu la depuració de les aigües brutes ni la gestió dels residus, no respectarà els camins ramaders i afectarà el jaciment arqueològic situat just a sota del berenador”, entre d’altres.

Edicions locals