El 97% dels pobles del Vallès Oriental compren a través de la central de compres del món local

A la demarcació de Barcelona són 206 els municipis que hi participen, un 91% del total

Societat

El 97% dels municipis del Vallès Oriental (38) adquireixen productes o serveis a través de la Central de Compres del món local. La Llagosta, Bigues i Riells, Martorelles i Sant Celoni són els pobles del Vallès Oriental que més béns o serveis adquireixen.

El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, Miquel Buch, va assenyalar fa uns dies en unes jornades destinades als ens locals que “si comprem conjuntament aconseguim millors condicions, estalviem recursos i cohesionem el món local”.

El producte estrella és l’electricitat, ja que 166 ens locals es beneficien de les bones tarifes del subministrament elèctric, a més de maquinària tècnica, la compra o el lloguer de vehicles per a la policia o per a serveis generals, paper, assegurances i equips multifunció o impressió.

Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l’ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Pel que fa a ajuntaments, el 72% dels municipis catalans també hi compren, una xifra demostra que és la central compres més utilitzada a l’Estat espanyol.

La Llagosta (amb cinc productes o serveis), Bigues i Riells, Martorelles i Sant Celoni són els quatre pobles de la comarca que més béns i serveis compren a través de la central. 

Edicions locals