Jaume Barberà qüestiona l'ús dels psicofàrmacs en el seu nou llibre

El molletà publica 'Insatisfets', editat per Rosa dels Vents

Mollet del Vallès

A partir de dijous 7 d'abril, ja es podrà trobar a totes les llibreries, el nou llibre del periodista molletà Jaume Barberà, Insatisfets, un llibre editat per Rosa dels Vents, en què l'autor es pregunta si la felicitat i la salut de la nostra societat depèn de les píndoles.

A partir d'una sèrie d'entrevistes amb experts Barberà posa sobre la taula l'ús i l'abús dels psicofàrmacs en l'actualitat. El molletà es qüestiona quin paper tenen els metges i la indústria farmacèutica en l'elevat consum de tranquil·litzants i per què centenars de milers de persones a Espanya d'entre 15 i 64 anys depenen d'ajudes farmacològiques per intentar 'solucionar' el seu malestar: superar la tristesa, la depressió, les preocupacions, els desenganys, els fracassos, el malestar, els amors i desamors, els dolors musculars, l’insomni.

Per elaborar Insatisfets, Barberà ha entrevistat professionals reconeguts de l’àmbit de la salut i de la filosofia com Joan Ramon Laporte, catedràtic de Farmacologia, Jorge L. Tizón, psiquiatre, Carme Valls, endocrinòloga, Miquel Porta i Serra, epidemiòleg, i Xavier Antich, doctor en Filosofia.

Amb aquest llibre Jaume Barberà pretén "obrir els ulls a una altra manera de viure per tenir més cura de la nostra salut física i emocional".

Jaume  Barberà va néixer a Mollet el 1955. Ha cursat estudis de Sociologia, Psicologia, Economia i es va diplomar  en Magisteri. És periodista i analista tècnic de borsa. Ha estat corresponsal del diari Avui i La Hoja del Lunes, com també professor associat de Redacció Periodística i de Tècniques Audiovisuals a la Universitat Pompeu Fabra, articulista de La Vanguardia i col·laborador de Catalunya Ràdio. A La Primera de TVE va fer el programa Coses que importen, i a TV3 ha fet gairebé de tot, des del Telenotícies fins a programes de debat i d’entrevistes com Paral·lel 33; Paral·lel;Retrats; Bon dia, Catalunya, programes especials, nits electorals i, actualment, Singulars, que compagina amb les tertúlies a RAC1 i programes a Catalunya Ràdio.
 

Edicions locals