Granollers estudiarà si subvencionar les mostres d'ADN per identificar despareguts de la Guerra Civil

El ple acorda per unanimitat emprendre accions de difusió del Banc d'ADN

Societat

Granollers

El ple ha aprovat per unanimitat la moció proposada per ERC-AG de suport al Banc d’ADN per les identificacions dels desapareguts de la Guerra Civil. Entre els acords ratificats pel ple, hi ha el compromís d’estudiar, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, la possibilitat de participar dels costos de les anàlisis i recollides de mostres, en forma de subvenció a les famílies. El regidor de la CUP i historiador, Eduard Navarro, recordava que a la comarca hi ha un gran nombre de desapareguts.

L’Ajuntament també ha pres el compromís de difondre la iniciativa del Banc d’ADN als granollerins, amb l’organització de conferències informatives sobre la iniciativa i divulgació del material audiovisual i de difusió del Banc d’ADN.

També s’ha acordat l’enviament d’una circular informativa sobre la iniciativa a les entitats del municipi i la col·locació d’un bàner a la web municipal que faci enllaç amb el projecte del Banc d’ADN i altres relacionades amb les identificacions dels desapareguts. També es formaran els treballadors de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per tal que puguin informar verbalment i en paper d’aquesta iniciativa, i facilitar així que els familiars que tinguin desapareguts puguin fer-se la prova d’ADN que ha de servir per identificar els cossos de les fosses o altres que en un futur es puguin exhumar.

El Banc d’ADN és l’encarregat de recollir ADN pur dels familiars dels desapareguts per tal que quan s’obrin fosses i es facin exhumacions de cossos es puguin identificar de manera ràpida i fiable.

Edicions locals