La Garriga commemora el Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme

Els actes també serviran per commemorar el 40è aniversari d’Autisme la Garriga

Societat

la Garriga

La Garriga celebrarà diverses activitats per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme, que se celebra el 2 d’abril, i que enguany també coincideix amb el 40è aniversari d'Autisme la Garriga, un dels centres d'atenció integral pioners a Catalunya en el qual hi ha 43 residents fixes i hi treballen 70 professionals.

Aquest divendres (12 h) s’inaugurarà el mural artístic commemoratiu elaborat per l’artista Sixe Paredes en col·laboració amb persones amb autisme ateses a les instal·lacions d’Autisme la Garriga. Serà a la paret del recinte de la piscina de la Ronda del Carril, 79. Aquesta és la primera de tres intervencions murals que després seguiran altres muralistes al llarg de l’any acompanyats de persones amb TEA.

A més, aquest divendres també hi ha previst un cinefòrum amb alumnat de secundària en què es projectarà el documental L’Autisme: una altra forma de viure, enregistrat íntegrament a la Garriga.

El 2 d’abril, com ja és tradicional, s’il·luminaran de color blau els edificis d’Autisme la Garriga, l’Ajuntament, l’Església i el Campanar.

I, per finalitzar els actes, el 14 d’abril, s’inaugurarà l’exposició itinerant de pintures elaborades per persones amb autisme ateses a la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga, al vestíbul de l’Edifici del Rellotge del recinte de l’Escola Industrial de Barcelona (C/ Urgell, 187).

Enguany les activitats presenten un caire encara més significatiu, ja que també se celebra el 40è aniversari d'Autisme la Garriga, pioner a l’estat espanyol. Les activitats de celebració es faran durant tot l'any

Edicions locals