Una caminada reivindica aquest dissabte les urgències pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni

El col·lectiu Mares del Baix Montseny ja ha recollit més de 6.500 signatures, que dimecres traslladarà al Parlament

Societat

Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni

Una caminada entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni servirà per reivindicar aquest dissabte al matí un servei d'urgències pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni, una demanda del col·lectiu de mares i pares Mares del Baix Montseny que ja ha obtingut el suport de més de 6.500 persones i una desena d'ajuntaments de l'entorn.

La plataforma Mares del Baix Montseny ha organitzat per aquest dissabte (10.30 h) una caminada festiva i reivindicativa de Santa Maria de Palautordera a Sant Celoni per reclamar al Departament de Salut que doti l’Hospital de Sant Celoni d’un servei d’urgències pediàtriques, ja que, actualment, les famílies de l'àrea del Baix Montseny que tenen una urgència infantil fora dels horaris habituals d'atenció sanitària –a les nits o els caps de setmana– han de desplaçar-se fins a l'Hospital General de Granollers.

La plataforma Mares del Baix Montseny fa mesos que recull signatures a les botigues del poble, als centres educatius i també a través de la plataforma Change.org per reclamar aquest servei, ja que consideren que l'Hospital de Sant Celoni té prou entitat per tenir un servei d’aquestes característiques. L'àrea d'influència de l'hospital abasta fins a 12 municipis i uns 10.000 infants menors de 14 anys, que fora dels horaris laborables es queden sense aquest servei que habitualment ofereix el CAP de Sant Celoni. 

Actualment la plataforma ja ha recollit unes 6.500 signatures, que dimecres vinent traslladarà al Parlament i es reunirà amb els membres de la comissió de Salut per sol·licitar una vegada més aquest servei.

A més, la plataforma compta també amb el suport d'una desena d'ajuntaments del Baix Montseny, que han aprovat als plens municipals mocions de suport. És el cas dels ajuntaments de Vallgorguina, Riells i Viabrea, Hostalric, Breda i Campins, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor, mentre que altres, com Sant Esteve de Palautordera, estan pendents d'aprovar-les.


Edicions locals