Coca-Cola perd una reclamació de més de 50.000 euros a l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles

La companyia reclamava danys i perjudicis per un tall de subministrament elèctric causat per unes obres al municipi

Economia

Santa Maria de Martorelles

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha desestimat una reclamació de Coca Cola Iberian Partners a l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles per la qual la companyia demanava al consistori 50.260,80 euros en concepte dels danys causats per un tall de subministrament elèctric a la seva planta de Martorelles derivats d'unes obres a la via pública.

Els fets van ocórrer el 7 d'abril de 2015 quan una màquina excavadora de l'empresa Somgas, per encàrrec de Gas Natural, que feia treballs de canalització de gas a la via pública al terme municipal de Santa Maria, va malmetre una línia de mitja tensió. L'incident va deixar sense subministrament més de 6.000 usuaris de Martorelles, Santa Maria de Martorelles i Sant Fost.

Un d'aquests usuaris afectats va ser la planta embotelladora de Coca Cola al terme de Martorelles. Per aquest motiu, la companyia Coca Cola Iberian Partners (CCIB), que presideix la catalana Sol Daurella, va reclamar una indemnització de 50.260,80 euros a l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles com a compensació pels perjudicis causats pel tall elèctric.

L'Ajuntament va rebutjar fer-se càrrec d'aquesta indemnització, ja que les obres eren competència de l'empresa constructora Somgas SL contractada per la companyia Gas Natural, que estava fent la canalització del gas al municipi. El consistori va demanar un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que, en una resolució del passat 10 de març, va desestimar les pretensions econòmiques de Coca Cola Iberian Partners.

Edicions locals