Galiot celebra deu anys de MITMO amb la creació interactiva 'Món Titella'

Per commemorar l’aniversari, la mostra també estrenarà 10 espectacles

Cultura

Mollet del Vallès

La MITMO és a punt d’encarar una de les edicions més especials de la seva trajectòria, la del desè aniversari. Per celebrar-lo, Galiot Teatre i l’Ajuntament de Mollet s’han esmerçat en preparar un programa que, d’una banda, consolidi la internacionalitat i la transversalitat de tècniques artístiques que han fet famosa la mostra, i que, per l’altra, incorpori elements inèdits.

D’aquests, la novetat més destacada serà la carpa Món Titella, una instal·lació interactiva que romandrà instal·lada al parc de Les Pruneres i que mostrarà al públic la cultura titellaire arreu del món i de la història. La creació, obra dels fundadors de Galiot, Jordi Monserdà i Meritxell Serrats, ha estat feta amb fusta i filferro reciclat i una cinquantena de titelles de 15 països diferents. “La gent ens demanava un segon Cal Titella –el muntatge emblema del festival- i els vam prometre que pel desè aniversari el tindrien”, apuntava Monserdà dilluns passat en l’acte de presentació de la MITMO, que va acabar amb un vídeo on s’hi mostrava per dins i per fora com és Món Titella. De fet, en l’edició de l’any passat ja es podia visitar la carpa amb fotografies de l’evolució del projecte, que s’ha allargat dos anys.

Deu estrenes
Una altra de les novetats és el canvi de criteri en el fil conductor que guia la MITMO Si cada any se centrava en una tècnica de manipulació diferent, aquest cop, la referència seran els espectacles d’estrena, un per a cada any que suma el festival. Així, dels 17 muntatges que es podran visitar, 10 seran actuacions que no s’han vist mai a la mostra, com ara l’espectacle itinerant Odil, dels belgues Les contes d’Asphaldt, que passejarà un titella gegant articulat en forma d’esquelet pels carrers del centre. La companyia va participar anteriorment a la MITMO i va ser una de les més aclamades pel públic gràcies a la seva espectacularitat.

El Mollet Mullat necessita ajuda
Com sempre, el Mollet Mullat, símbol de la MITMO, marcarà l’inici i la clausura del festival. Enguany, a més, serà el protagonista de l’espectacle dels 10 anys de la seva existència, que començarà diumenge a les 12 h  al parc de Les Pruneres. La companyia Ziga Zaga d’espectacles ha preparat un itinerari per donar a conèixer a menuts i grans la família submarina del peix titella. Tot i així, per acabar el recorregut sa i estalvi, el Mollet Mullat “necessitarà l’ajuda de tots els nens i nenes”, apunten des de Galiot.

Més de seixanta actuacions
La plaça Prat de la Riba tornarà a ser el centre neuràlgic de la MITMO. A banda d’acollir Cal Titella al Mercat Vell i la inauguració i la clausura, és també l’escenari dels espectacles de gran format i familiars. La plaça Catalunya acollirà també muntatges gratuïts però de format mitjà.

Edicions locals