L’Orquestrina Galana reviurà el ‘Ball amable’ a la Nau B1

Prèviament hi actuarà la formació granollerina Aires del Montseny

Granollers

L’Orquestrina Galana, formació molt popular dels anys 80 i un clàssic de les festes majors de la comarca i el país, rememorarà dissabte a la sala Nau B1 de Granollers el seu disc Ball amable. Publicat l’any 1983, el treball incloïa un repertori original i un instrumental poc habitual a places i envelats.

A principis d’aquest 2016, els mateixos músics que van enregistrar Ball amable, entre els quals hi ha el romancer vallesà Jaume Arnella, es tornaven a trobar a l’escenanri per inaugurar el Festival Tradicionàrius al CAT de Barcelona. Descobrir i experimentar amb el cançoner tradicional era una de les dèries de la Galana dels 80. Fruit de treballs de recerca es van recuperar i divulgar cançons i tonades que s’han fet conegudes, i que molts grups tradicionals han incorporat al repertori.

Els components de l’Orquestrina Galana són Francesc Alpiste, Jaume Arnella, Marcel Caselles, Ferran Martinez, Toni Oró, Alfons Rojo i Rafel Sala, amb la col·laboració de Michael Weiss.

El concert de la Galana anirà precedit (22 h) per l’actuació de l’orquestrina granollerina Aires del Montseny. La formació va néixer per posar la música al ball de gitanes de Granollers, l’any 2014. El concert Embala’t vol recrear l’ambient dels envelats de festa major de fa unes dècades, incorporant arranjaments i repertori nous.

Edicions locals