Grifols compra el 49% d'un dels seus principals proveïdors de plasma als Estats Units

La Comissió Nacional del Mercat de Valors anuncia que la companyia, amb seu a Parets, invertirà 88 milions d'euros a aquesta adquisisció

Economia

Parets del Vallès

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha informat aquest divendres que la companyia Grifols, amb seus a Parets del Vallès i dedicada a la producció de medicaments derivats del plasma, invertirà 100 milions de dòlars (87,9 milions d'euros) a comprar el 49% de la companyia nord-americana Interstate Blood Bank Inc (IBBI) i les seves filials.

La inversió, articulada a través de Grifols Worldwide Operations, podria tancar-se en el termini d'un mes, una vegada obtingudes les autoritzacions de les autoritats de la competència dels Estats Units. 

Amb aquesta adquisició del 49% de la companyia nord-americana, Grifols reforçarà els vincles comercials que actualment manté amb aquesta firma, un dels principals proveïdors de plasma privats i independents als Estats Units. 

Alhora, la companyia ha subscrit una opció de compra sobre el restant 51% per un preu de 100 milions de dòlars (87,9 milions d'euros), amb l’acord d’un preu de 10 milions de dòlars (8,79 milions d'euros) per la firma de l'opció de compra.

Interstate Blood Bank Inc és actualment un dels proveïdors externs de plasma per a fraccionament de Grifols, tot i que més del 90% del plasma del qual Grífols obté els hemoderivats procedeix de la seva pròpia xarxa de centres als Estats Units, que compta actualment amb 160 centres de plasmafèresi.

Arran de la demanda creixent prevista de productes plasmàtics a mitjà i llarg termini, Grifols aposta per l’obertura de nous centres d’obtenció de plasma els pròxims anys per assegurar així una capacitat més gran d'obtenció d'aquesta matèria els pròxims anys. Un dels projectes de la companyia és una nova planta productiva a Parets del Vallès, a la qual destinarà 59 milions d'euros i que podria estar enllestida en 5 anys.

Actualment Grifols ja disposa de participacions financeres minoritàries en altres companyies, com Aradigm Corporation, especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs per al tractament de malalties respiratòries greus; Alkahest, pioners a demostrar que algun component de la sang d'animals joves té la capacitat de restaurar les capacitats cognitives d'animals adults; o AlbaJuna Therapeutics, que promou el desenvolupament preclínic i clínic d'anticossos monoclonals que neutralitzen l'acció del VIH al cos.

Edicions locals