Canovelles retirarà els símbols franquistes en el 85è aniversari de la Segona República

El ple aprova una moció de Canovelles Canvia i ERC per retirar noms de carrers i símbols relacionats amb el franquisme

Societat

Canovelles

El ple municipal de Canovelles del passat 31 de març va aprovar una moció de Canovelles Canvia i ERC que instava a retirar els noms dels carrers i la simbologia de caire franquista i feixista. La proposta va tenir els vots favorables dels grups municipals de Canovelles Canvia, CDC, PP, ERC, un membre de C’s, PSC i l’abstenció d’un altre membre de C’s.

Amb aquesta moció l'Ajuntament de Canovelles es compromet a retirar tots els símbols feixistes que hi ha a la via pública al seu terme municipal, així com els símbols feixistes que facin referència a la dictadura franquista o qualsevol dels seus promotors, inspiradors o persones que van exercir algun tipus de poder durant aquella època.

És el cas de les plaques del Ministerio de la Vivienda que encara queden en alguns carrers, així com els noms del passatge de la Victòria o el carrer Isisdre Duran, que va ser alcalde de la població durant l'època franquista.

La moció també implica promoure un pla d’acord de tots els grups representats a l’Ajuntament de Canovelles per treballar la memòria històrica, de manera que els veïns de Canovelles puguin conèixer els fets històrics més propers.

Edicions locals