Un de cada quatre aturats troba feina amb el projecte Promoure l'Ocupació a la indústria local

El programa ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona i s'ha centrat en el sector metal·lúrgic

Economia

les Franqueses

Amb el projecte "Promoure l'Ocupació a la indústria local al Vallès Oriental", impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de diferents ajuntaments del territori, una de cada quatre persones en situació d'atur i que han participat en el programa han pogut inserir-se en el mercat de treball, en concret en el sector metal·lúrgic.

Aquesta ha estat una de les dades presentada aquest dilluns a les Franqueses del Vallès, en el balanç d'aquest programa que tenia com a objectiu potenciar el sector industrial del metall com a motor de creixement de l'activitat econòmica, com a sistema productiu local consolidat amb una àmplia tradició en aquest territori.

Durant la presentació, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, assegurava que la finalitat d'aquest programa, on han participat un centenar de persones al Vallès Oriental i que han rebut també formació en el sector, és "crear llocs de treball, fomentar polítiques d'ocupació per fomentar oferta i demanda". "Aquest  és un programa per veure i escoltar el què es necessita".

A més, tal com apuntava Sònia Recasens, aquest programa parteix de la col·laboració públicoprivada i la concertació territorial per generar sinergies i promoure la transferència de coneixement entre agents empresarials, socials i municipals de l'àmbit territorial. En concret, els agents que hi han participat han estat els ajuntaments de Montornès, Montmeló, Martorelles, Parets, Sant Fost, Granollers, les Franqueses, Vilanova, la Garriga, Vallromanes, Cardedeu, Llinars, Sant Celoni, la Roca i Canovelles, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Unió Empreses Intersectoral, PIMEC, la UGT i CCOO.

Aquest projecte és un dels 12 que formen part del programa "Ocupació a la Indústria Local", impulsat per la Diputació de Barcelona i que té la finalitat de promoure la millora de l'ocupabilitat i la contractació de les persones en situació d'atur que tenen dificultats d'inserció en sectors industrials fortament consolidats al territori, amb perspectives de creixement i ubicats dins un sistema productiu local.

Per això, al Vallès Oriental, es va triar el sector metal·lúrgic; un sector estratègic, atès que està present en la cadena de valor de sectors fortament exportadors i de valor afegit. La producció de productes intermedis interrelaciona directament aquest sector amb d'altres activitats industrials amb forta presència al Vallès, com ara l'automoció, la química, la farmacèutica i la fabricació de maquinària.

Aquest projecte és fruit del triple compromís de la Diputació amb les persones, especialment, amb els col·lectius de joves, aturats de llarga durada i persones aturades majors de 45 anys; amb les empreses, per treballar al seu costat per resoldre dificultats i comprendre les seves necessitats; i amb els territoris, per incentivar la concertació i la innovació entre diferents zones amb necessitats comunes.

En l'acte van participar l'alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart; la consellera comarcal de Promoció Econòmica, Nuria Hernández; el delegat territorial de PIMEC, Joan Carles Bassi; el director General Unió Empresarial / Cercle d'Empresaris,  Joaquim Colom;  el Secretari General de CCOO del territori, Gonzalo Plata; i el Secretari Comarcal de la UGT, Oscar Riu. Tots han coincidit en reclamar una nova edició del Programa en el seu territori.

Edicions locals