L’exèrcit passa un dia d’excursió a Santa Maria de Martorelles

Una quarantena de soldats faran dijous una marxa a peu per l’entorn del poble i la Serralada Litoral

Societat

Santa Maria de Martorelles

Una quarantena de militars de l’exèrcit espanyol faran una marxa a peu per l’entorn de Santa Maria de Martorelles dijous que ve, 21 d’abril, durant tot el dia. El destacament recorrerà l’entorn de la Serralada Litoral i Santa Maria de Martorelles amb equipatge lleuger i també amb algun vehicle tot terreny i alguna ambulància militar.

La marxa a peu per diversos punts del territori forma part dels programes periòdics d’instrucció i ensinistrament dels soldats que habitualment fan tasques administratives als quarters de la demarcació de Barcelona i que, aproximadament un cop al mes, surten dels quarters per desenvolupar maniobres militars, entrenaments físics, moviments o marxes a peu pel territori.

En aquest cas concret, es tracta d’una quarantena de soldats de la unitat de suport de la Comandància de Subinspecció General de l’Exèrcit Pirenaica, adscrits al quarter del govern militar que hi ha al Portal de la Pau de Barcelona. Aquest destacament recorrerà l’entorn de la Serralada Litoral i Santa Maria de Martorelles durant tot el dijous, amb equipatge lleuger i també amb algun vehicle de suport, com vehicles tot terreny i alguna ambulància militar.

“La seva presència a l’entorn de Santa Maria no tindrà cap tipus d’afectació ni per la població ni pel medi ambient”, expliquen fonts de la comandància, que també afegeixen que en aquest cas els militars no faran maniobres complexes, sinó una simple marxa a peu per la Serralada Litoral. “Els moviments d’aquestes unitats militars són rutinaris, i els veïns del municipi no han de prendre cap tipus de mesura, ja que la seva quotidianitat no es veurà alterada en cap moment”, insisteixen. 

Edicions locals