La Policia de Granollers deté un home que ocupava pisos i els llogava fraudulentament

El detingut va amenaçar un inquilí per no haver pagat la totalitat de l'import d'un teòric contracte de lloguer

Societat

Granollers

La Policia Local de Granollers ha detingut un home que es dedicava a obrir pisos en procés d’execució hipotecària per llogar-los fraudulentament i que va amenaçar a un altre amb un ganivet per no pagar la totalitat de l’import d’un teòric contracte de lloguer que mai va arribar a formalitzar-se.

Els fets van succeir a la tarda de dilluns a les 16.15 h al replà d’un edifici titularitat d’un banc, de set habitatges nous a estrenar, tots ells ocupats sense consentiment de l'entitat bancària.

El conflicte va tenir lloc quan M.K., de nacionalitat marroquí, de 27 anys, amb nombrosos antecedents policials i que ocupava uns dels habitatges, va coincidir, amenaçar i retenir amb un ganivet al replà a un altre inquilí del mateix immoble en situació similar a l’autor dels fets i li va exigir uns diners que, segons va manifestar la víctima, els hi deu pel lloguer i lliurament de claus d’un dels habitatges també ocupat.

Segons les investigacions de la Policia, M.K. juntament amb un altre col·laborador que no viu en aquest immoble i ja identificat per les pròpies víctimes, es dedicaven mitjançant l’engany, estafa i extorsió, fent-se passar per autoritzats i/o gestors de la finca, a oferir a immigrants, la majoria en situació irregular, la clau d’un dels habitatges a canvi de diners que podrien sobrepassar en alguns casos els 2.000 euros, a canvi d’un futur contracte de lloguer que en cap cas s’arribava a formalitzar.

El detingut, fins i tot aprofitant-se de la precària situació econòmica en la que es trobaven la majoria dels que han estat objecte d’aquesta estafa, va pactar terminis de pagament, amb el clar objectiu de lucrar-se.

Alguns dels perjudicats o estafats no han pogut fer front als compromisos pactats amb els estafadors, la qual cosa ha provocat les posteriors coaccions, extorsions i amenaces fins el punt d’arribar a demanar favors d’àmbit sexual com a pagament d’aquests terminis de pagament.

La majoria dels perjudicats hores d’ara ja han prestat declaració davant la Policia de Granollers coincidint en el modus operandi emprat pels estafadors i identificant als autors.

Edicions locals