Les Franqueses i Cànoves i Samalús acorden l'intercanvi de part dels seus termes municipals

Els dos consistoris s'intercanvien 1,86 hectàrees de terreny per regularitzar la situació urbanística d'algunes cases de Ca l'Esmandia

Societat

Cànoves i Samalús, les Franqueses

Els ajuntaments de les Franqueses i de Cànoves i Samalús han signat un conveni per modificar els límits dels seus termes municipals. Concretament, l'acord preveu l'intercanvi entre els dos municipis de gairebé dues hectàrees de terreny a la urbanització de Ca l'Esmandia, de manera que es podrà regularitzar la situació urbanística d'algunes cases de la urbanització.

Les Franqueses ha cedit el sector oest de la urbanització de Ca l’Esmandia, de 18.678,62 metres quadrats, a Cànoves i Samalús. A canvi, Cànoves i Samalús ha donat la mateixa quantitat de terreny a les Franqueses en dues parts, una de triangular de 3.070,47 metres quadrats, a l’est del paratge de Can Mayosa, i una altra de 15.608,15 metres quadrats de terreny prim i allargat.

L’alteració dels termes s’ha fet perquè al terreny de la urbanització de Ca l’Esmandia que pertanyia a les Franqueses hi ha unes quatre cases que, malgrat formar part de la mateixa finca de la urbanització, estan construïdes en sòl agrícola i, a més, reben els serveis i subministres bàsics per part de l’Ajuntament de Cànoves.

Amb l’objectiu de corregir aquesta disfuncionalitat territorial i els inconvenients que suposa pels veïns, els alcaldes de les Franqueses, Francesc Colomé, i de Cànoves i Samalús, Josep Cuch, han formalitzat el conveni, que ara haurà de ratificar el Departament de Governació. Els habitants de la zona afectada de la urbanització van agrair personalment als alcaldes l’acord assolit.

Ara, els propietaris de totes les parcel·les de la urbanització de Ca l’Esmandia, amb el suport de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, duran a terme una millora integral d’aquest nucli urbà, en qual viuen unes 700 persones. La millora, que implicarà una inversió d'1,3 milions d'euros, comportarà l'arranjament dels carrers i la millora de la xarxa de clavegueram. 

Edicions locals