Trànsit instal·larà aquest any un nou radar de trams a la C-17 a Parets

El dispositiu llegirà la matrícula del vehicle en tres punts diferents i en calcularà la velocitat mitjana

Societat

Parets del Vallès

El Servei Català de Trànsit ha anunciat la instal·lació, a finals d’aquest any, d’un nou radar de velocitat a la carretera C-17 al terme municipal de Parets, concretament a l’entorn del punt quilomètric 16,2 i col·locat en sentit sud.

De fet, es tracta d’un radar de tram, el primer d’aquestes característiques a la comarca, un sistema que llegeix la matrícula de tots els vehicles en una primera fotografia i que repeteix la lectura uns quilòmetres més endavant per calcular la velocitat amb la qual han circulat els vehicles de mitjana en el tram controlat.

En aquest cas concret, i a l’espera de la decisió definitiva que puguin prendre els tècnics del Servei Català de Trànsit, la zona controlada per radars serà un tram de 3,6 km entre Lliçà d’Amunt i Parets, i tindrà tres punts de lectura, ja que els límits de velocitat en aquest tram varien entre 80 i 100 km/h en funció del traçat de l’autovia.

Així, la lectura inicial de les matrícules es farà a l’altura de les noves instal·lacions de Mango, a Lliçà d’Amunt, a l’entorn del km 19,8, just a l’inici del tram de revolts i descendent cap a Lliçà de Vall i amb velocitat limitada a 80 km/h.

La segona fotografia es farà poc després de la incorporació dels vehicles que provenen de Granollers pel coll de la Manya, al km 18,2, que calcularà la velocitat dels vehicles en aquest primer tram, que registra un índex elevat de sinistralitat. A partir d’aquest punt el límit de velocitat de la C-17 s’incrementa fins als 100 km/h.

La tercera lectura de matrícules es farà a Parets, just abans dels accessos al nucli urbà i a l’entorn del km 16,2, on es calcularà la velocitat dels vehicles en aquest segon tram i el dispositiu determinarà si el vehicle ha de ser sancionat.

Aquest nou radar forma part d’un paquet de sis dispositius nous que ha adquirit el Servei Català de Trànsit per instal·lar en diverses carreteres catalanes, entre els quals n’hi ha un altre a l’AP-7 entre Barberà i Santa Perpètua. 

Edicions locals