La sociovergència es materialitza al govern de Parets

El PSC i Convergència signen un acord de governabilitat fins a final de mandat

Política

Parets del Vallès

Els grups municipals del PSC i Convergència de Parets han signat aquest dimecres un acord de govern fins al final de mandat que dóna estabilitat al govern paretà. En virtut d'aquest pacte, el regidor convergent Raul Urtusol es farà càrrec de l'àrea de Comerç.  

Després de deu mesos en minoria, el govern del PSC de Parets ha aconseguit sumar el regidor que dóna estabilitat a l'executiu local. L'acord que s'ha forjat en els darrers mesos ha estat possible gràcies a "la priorització dels interessos locals per sobre dels interessos partidistes", apunta el text de l'acord fet públic avui, que ha estat signat pels representants dels grups municipals socialista, Francesc Juzgado, i convergent, Raul Urtusol.

De fet, la bona sintonia entre convergents i socialistes s'ha fet notar en les grans decisions que el consistori ha pres de cara a aquest 2016 ja que Convergència ha donat suport tant a les ordenances fiscals com al pressupost municipal per a aquest exercici. "Aquest acord culmina un camí de treball conjunt que s'ha fet de manera natural. El bon ambient i la confiança generada en la negociació d'ordenances i pressupost l'ha fet possible", ha explicat Urtusol.

Pel que fa als punts programàtics, l’acord recull el compromís de totes dues formacions polítiques per la transparència i la rendició de comptes a la ciutadania; apostar per les polítiques de participació que permetin la implicació dels veïns en la presa de decisions dels projectes més destacats d’aquesta legislatura; generar ocupació i creixement econòmic, garantir els serveis socials i oferir una educació de qualitat, i aprofundir en les polítiques de suport als comerciants locals.

El portaveu dels socialistes, Francesc Juzgado, ha destacat que "ningú ha fet concessions sinó que s'han buscat els punts de trobada". En aquest sentit, Urtusol parlava de les moltes coincidències entre el programa convergent i el socialista però ha destacat el fet que es tiri endavant un estudi econòmic i financer a l'Ajuntament, "una demanda que fa anys que portem al programa", ha dit el regidor de CDC, qui apunta que a partir d'ara es treballarà per encaixar altres propostes del partit al Pla d'Actuació Municipal.

Per la seva part, l'alcalde Sergi Mingote ha celebrat el pacte que considera "un acord madur després de mesos de treball conjunt" i que assegura resta "obert a d'altres formacions, sense línies vermelles més enllà de voler sumar en positiu", diu l'alcalde. Sobre les possibles negociacions amb d'altres formacions, Mingote indica que "hi ha converses amb tothom, com s'ha demostrat en els pressupostos en què s'han incorporat aportacions de tots els grups, però també cal que hi hagi una escolta activa", diu.

Aquesta és la primera vegada que Convergència entra al govern de Parets. Segons Urtusol, una de les claus que ha facilitat l'acord ha estat "voler aprofitar tota la feina que fa anys que des del grup de convergència es fa en positiu", ha dit. Urtusol serà a partir d'ara el responsable de les polítiques de comerç del municipi que tindrà com a repte aprofundir en les polítiques de suport als comerciants locals i "generar nous instruments per a la seva difusió i consolidació com a model d'èxit i arrelat a Parets", diu el text de l'acord.

Edicions locals