El setmanari 'AraGranollers' celebra el seu primer any de vida

Amb una distribució de gairebé 12.000 exemplars setmanals és la publicació de més tirada del Vallès Oriental

Societat

Granollers

El 29 d’abril de 2015 va veure la llum el primer número de l’AraGranollers, impulsat per l’editora Contrapunt SCCL, amb una trajectòria de 15 anys de lideratge informatiu a Mollet i el Baix Vallès posada ara al servei de la ciutat de Granollers i del Vallès Oriental. Es tracta de la publicació amb més tirada de tot el Vallès Oriental, amb 11.865 exemplars certificats per l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD).

L’editora, passats aquests tres lustres de trajectòria, compta ara amb dos setmanaris, amb 96.000 exemplars al mes auditats per l’OJD, i tres diaris digitals al Vallès Oriental, que sumen més de 95.000 usuaris únics mensuals, segons dades de l’OJD Interactiva. Per commemorar l’aniversari l’AraGranollers va publicar dijous unes pàgines especials.

L’editora Contrapunt SCCL manté des de l’any 2001 la voluntat de conciliar la millor tradició de la premsa comarcal de pagament amb la capacitat de generar grans audiències de la premsa gratuïta. Fidel a aquest esperit, veia la llum l’AraGranollers, amb una clara vocació informativa, des del rigor i la independència. El setmanari compta amb un equip que ho fa possible, que disposa d’un ampli coneixement de la ciutat, i que combina joventut i àmplia experiència en el sector.

L’AraGranollers, que des de fa un any surt al carrer cada dijous, compta també amb un diari digital –www.aragranollers.cat–, que complementa l’edició en paper i el diari comarcal AraVallès –www.aravalles.cat–.

L’AraGranollers és la publicació amb més tirada de tot el Vallès Oriental, amb 11.865 exemplars certificats per l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). Pel que fa a l’edició digital, ha assolit 31.843 navegadors únics auditats per l’OJD Interactiva que el situen com el tercer portal informatiu de la comarca, només superat en lectors per Contrapunt i l’AraVallès.

Lideratge comarcal
Gràcies a la bona implantació que amb només un any ha aconseguit l’AraGranollers, l’editora Contrapunt SCCL s’ha convertit en la principal empresa de l’àmbit de la informació al conjunt de la comarca. Així, les publicacions de la cooperativa editora sumen més de 95.000 usuaris únics mensuals i més d’11.500 seguidors a Twitter i Facebook, unes xifres a les quals cap altre mitjà de la comarca s’apropa.

Segell de qualitat
La qualitat i rigor ha estat segell de la casa, que ha estat reconeguda en diverses ocasions. Contrapunt va ser la primera capçalera gratuïta que va rebre el Premi Tasis-Torrent a la millor publicació local i/o comarcal de Catalunya (2006). Els productes digitals també han rebut distincions, com el Premi Eugeni Xammar a la millor iniciativa periodística per a l’AraVallès, un guardó amb què Òmnium distingeix la tasca en favor de la cultura i el país per mitjà de l’ús de noves tecnologies.

Compromís amb la cultura i la comunicació
Contrapunt SCCL –editora de l’AraGranollers– forma part del grup cooperatiu català Cultura 03 –que vol dotar la cultura del país d’una indústria cultural líder, i compta també amb les empreses Ara Llibres, Sàpiens Publicacions, Batabat i Nova 2003–, i està present a la junta de l’Associació de Mitjans d’Informació i de Comunicació (AMIC), la principal patronal de la comunicació a Catalunya, integrada per més de 240 mitjans.Edicions locals