El Teatre-Auditori de Llinars, finalista als premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme

La coberta de la pista poliesportiva de Can Butjosa, a Parets, i el reg a les Hortes Termals de Caldes també han estat seleccionades

Societat

Caldes de Montbui, Llinars del Vallès, Parets del Vallès

El Teatre-Auditori de Llinars és un dels 21 finalistes dels premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme convocats per Arquin-FAD, Associació Interdisciplinària del Disseny de l'Espai del FAD, d’entre les 416 obres presentades al concurs en aquesta categoria. L'entrega de premis tindrà lloc el proper 8 de juny de 2016 dins el marc del FADfest 2016.

A més de la categoria d’Arquitectura i Interiorisme també s’han fet públiques les obres finalistes i seleccionades dels premis FAD Internacional i FAD de Pensament i Crítica.

Concretament, en aquesta nova edició s'han presentat 496 obres, de les quals 188 corresponen a la categoria d'Arquitectura, 117 a la d'Interiorisme, 39 a la de Ciutat i Paisatge, 72 a la d'Intervencions Efímeres, 48 a la de Pensament i Crítica i 32 als Premis FAD Internacionals. En gairebé totes les categories convocades s'ha produït un augment de la participació, i Catalunya continua sent el territori d’on procedeixen la majoria de projectes (52,3%), i obté pràcticament el 50% de les places finalistes.

Pel que fa a la 58a edició dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme –amb 416 obres presentades–, hi ha un total de 21 obres finalistes i 32 de seleccionades, entre les quals també hi ha la coberta de la pista poliesportiva de Can Butjosa, a Parets, i el Sistema de Reg a les Hortes Termals de Caldes de Montbui, que no han estat escollides finalistes.

El jurat dels premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, presidit per l'arquitecte Moisés Gallego, ha visitat sobre el terreny totes les obres susceptibles de ser premiades.

La cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2016 se celebrarà el 8 de juny durant el FADfest, el festival de disseny, comunicació, arquitectura i interiorisme, art i artesania que el FAD organitza anualment. Les obres participants (finalistes i seleccionades) s'exhibiran del 6 de juny al 31 d’octubre a l'exposició El Millor Disseny de l'Any.

Valoració del jurat
En el cas concret del Teatre Auditori de Llinars, el jurat ha valorat “l’extraordinària integració al paisatge d’una dotació cultural tradicionalment urbana i amb grans exigències dimensionals, que respecta i dialoga visualment amb la zona boscosa protegida. Una arquitectura rotunda i silenciosa composta per uns volums revestits de maó vermell disposats
amb saviesa i correcció sota la llum, que resol amb mestria el pas de l’escala monumental feta servir per implantar-se en la natura, vers la domèstica i lluminosa utilitzada en la construcció dels espais interiors”.

Edicions locals