El Fraikin BM Granollers, a la Final Four de la Copa EHF

Els granollerins es classifiquen per a la fase final després de superar els quarts de final a Dinamarca

Esports

Granollers

El Fraikin BM Granollers ha fet història en classificar-se per a la Final Four de la Copa EHF a Dinamarca. Els granollerins han fet valer el marge de sis gols del partit d'anada (30-24) al Palau d'Esports, tot i perdre dissabte la tornada contra el Bjerringbro-Silkeborg (32-26).

El Fraikin tan sols va posar-se per davant en el marcador amb el 0 a 1, a partir d'aquí la suor i el patiment van fer bons els sis gols del partit d'anada. El fet d'haver marcat més gols en pista contrària, va classificar als vallesans per a una nova final de l'EHF, trofeu que han guanyat fins a dues vegades els anys 1995 i 1996.

Ja han passat 20 anys des del darrer triomf de l'equip granollerí a l'EHF i com a nexe d'unió, aleshores hi havia Carlos Viver com a jugador i ara com a tècnic. A Dinamarca, Viver va veure com ja a la primera meitat el Silkeborg igualava per primer cop l'eliminatòria, 12 a 6. Aleshores, el Granollers va reaccionar i va arribar al descans 18 a 15.

A la represa, el guió va ser molt més exigent i el Silkeborg va arriba a posar-se amb un avantatge de 7 gols, 24 a 17. En els moments més complicats, Ferran Solé va aparèixer i va tirar d'orgull -va ser el màxim anotador granollerí amb 6 gols-.El Fraikin va aconseguir arribar als 25 gols i llavors el Silkeborg havia de guanyar per 7 gols si volia passar a la Final Four. 

El tram final va ser agònic però el Fraikin ho va superar amb nota. Marc Cañellas va poder fer la sentència, però el seu tir va ser blocat. Poc després ja en la darrera acció, un tir danès va ser blocat pel mateix Cañellas i els granollerins va celebrar la seva classificació per a Nantes.

La Final Four tindrà lloc el 14 i 15 de maig a la ciutat francesa. Els altres equips finalistes són el Chambéry Savoie-Handball, l'HBC Nantes, i el Frisch Auf Göppingen.  

Edicions locals