Es renova el conveni del Pla de Prevenció de Drogues C17

Els ajuntaments de l'Ametlla, les Franqueses, Figaró-Montmany, la Garriga i Tagamanent prorroguen l'acord tres anys més

Societat

Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, les Franqueses, la Garriga, Tagamanent

Els ajuntaments de la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès i Tagamanent van renovar la setmana passada, per tres anys més, el conveni del Pla Supramunicipal de Prevenció de Drogues i Promoció de la Salut C17.

El pla C17 es va posar en funcionament l’any 2005 fruit de l’interès dels cinc pobles per col·laborar a escala intermunicipal i crear un pla de prevenció de drogues amb una persona professional especialitzada que s’adeqüés a les necessitats i especificitats de cada municipi.

El pla C17 intervé en els àmbits de la prevenció del consum de drogues i la promoció de la salut amb tallers als instituts de secundària i centres de joves, el Servei d’Informació i Assessorament sobre Drogues (SIAD) per a famílies i l’assessorament i atenció individualitzada mitjançant les tecnologies i les xarxes socials per a joves. Durant aquests deu anys ha fet més d'un miler de tallers als instituts, 300 assessoraments personalitzats i 30 campanyes divulgatives, entre d'altres.

Entre els serveis que ofereixen cal destacar el bus nocturn que permet als joves desplaçar-se a les festes majors i que han utilitzat més de 4.000 usuaris.

El pla també assessora als ajuntament en projectes per reduir riscos i danys en espais d’oci nocturn, en la redacció de protocols de detecció i intervenció en casos de consum de drogues als centres educatius de secundària i en el seguiment de casos amb serveis socials municipals.

Edicions locals