Comencen les obres d'una Anella Verda de 7,1 km a Parets

El projecte, amb un cost de 108.000 euros, pretén fomentar l'esport i la mobilitat sostenible

Societat

Parets del Vallès

En el termini d’un mes i mig es preveu que estigui enllestida l’Anella Verda de Parets, un circuit de 7,1 km, que permetrà la connexió entre el Barri Antic i l’Eixample i la pràctica de diverses disciplines esportives. Aquesta setmana han començat al passeig fluvial amb l’avinguda Josep Tarradellas la primera fase de les obres de l’anella, que té un pressupost de 108.000 euros.

El projecte “pretén generar connectivitat i fomentar la mobilitat sostenible, ja que permet usar la bicicleta per desplaçar-se per diferents punts del municipi”, explica l’alcalde de Parets, Sergi Mingote.

La primera fase de l’actuació, amb un pressupost de 108.000 euros, serà un circuit de 7,1 km, que inclou més de 3 km de camins naturals, gairebé 1 km de camins urbans i prop de 3 km per zona urbana.

La ruta, amb onze punts marcats amb panells informatius (veieu plànol), tindrà superfícies diferenciades en funció de l’espai per on discorri. Així, a la part més urbana, el circuit pot discorre sobre vorera o sobre vial, com és el cas d’Alfons XIII, carrer que s’ha habilitat com a zona 30, on els vehicles no podran circular a més de 30 km/h com a mesura de pacificació del trànsit, que ha d’aportar més seguretat tant a vianants com a ciclistes. “És un projecte tècnicament complexe d’executar, en què hem volgut primar la seguretat”, apunta el regidor de l’Àrea de Territori, Francesc Juzgado, qui afegia que aquesta és la primera zona 30 al municipi i que servirà com a prova pilot.
El projecte compta amb una segona fase, que encara està en estudi, que pretén enllaçar equipaments municipals i que acabarà de completar l’anella fins a un total de 9 km. “És una proposta que s’ha d’acabar de definir tècnicament i que pretén unir l’anellaamb carrils bici ja existents”, explica Juzgado.

Així doncs, el projecte complert inclou nous carrils bici i la millora dels ja existents, així com la seva connexió amb el nou itinerari. Els nous carrils bici estan compresos en el tram del passeig de la ribera i entre els carrers Ponent i la Fàbrica.

Edicions locals