450 nens i nenes acamparan a Cardedeu aquest cap de setmana per celebrar una trobada escolta

Els Escoltes Catalans d'entre 6 i 9 anys es reuneixen cada tres anys a la Folletada, un espai de trobada infantil

Societat

Cardedeu

Aquest cap de setmana, més 450 infants d’entre 6 i 9 anys i els seus caps (130 monitors) acamparan a Cardedeu per celebrar una trobada escolta anomenada Folletada, trobada de Follets d’Escoltes Catalans. Cada tres anys, els follets de l’associació i els seus caps organitzen un cap de setmana conjunt perquè els infants siguin conscients que formen part del gran moviment escolta.

La Folletada, com totes les activitats escoltes, persegueix uns objectius pedagògics perquè els infants gaudeixin de l’escoltisme i comparteixin vivències amb altres nens i nenes.

Per fer-ho, les activitats s'adapten a l’edat dels infants, amb la idea que puguin descobrir i respectar el propi cos i que els infants siguin protagonistes de l’acció. Els follets podran triar quines activitats fan i, per tant, responsabilitzar-se de la seva experiència en la Folletada, així com moure’s des de la curiositat i estar informats/des del que estan vivint, del que passarà, d’on són…

Aquests objectius pedagògics s’assoliran a partir d’una ambientació en la qual un grup d’exploradors explicarà als follets que cada 5 anys s’obre un portal que obre les portes a diferents mons. Els exploradors demanaran ajuda als nens i nenes per descobrir tots els mons, d’aquesta manera els nens i nenes descobriran el món del circ, el món dels sentits, el món de la música, el món del dibuix…

Escoltes Catalans és l’associació laica de l’escoltisme català que aplega 4.000 infants i joves repartits en una quarantena d’agrupaments en dotze comarques catalanes. És membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) i de les dues organitzacions internacionals juvenils més nombroses del planeta: l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS).


Edicions locals