El PSC al Parlament demana a la Generalitat que desviï la B-500 al seu pas per Sant Fost

Els socialistes presenten una proposta de resolució amb les demandes de l'Ajuntament perquè el tema es debati a la Comissió de Territori

Societat

Sant Fost de Campsentelles

El grup del PSC al Parlament ha presentat una proposta de resolució a la Cambra sobre la carretera B-500 per tal que sigui tractada i debatuda a la Comissió de Territori. La proposta recull així la demanda de l'Ajuntament de Sant Fost traslladada als grups parlamentaris i aprovada en l'últim ple municipal.

La proposta de resolució insta el govern de la Generalitat a reconèixer "la necessitat inajornable" de desviar el trànsit de l'actual B-500 fora del centre urbà de la població des del punt quilomètric 9,8 al 12,8 i a formular en un termini no superior a sis mesos un projecte que defineixi el traçat de desviament provisional d'aquest tram de la carretera B-500 i sotmetre'l a la consideració de l'Ajuntament de Sant Fost.

La proposta també demana preveure la incorporació de l'execució de les obres al projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de l'any 2017 i a iniciar el traspàs de la titularitat de la B-500 a l'Ajuntament de Sant Fost en el tram comprès entre els punts quilomètrics 13 i 10 i a la modificació d'afectacions derivades de l'actual configuració i ampliació d'aquesta via.

Aquestes demandes són les que el ple municipal del consistori santfostenc va aprovar el passat mes d'abril després d'haver fet diverses sol·licituds a la Generalitat en aquest sentit.  

També es dóna la circumstància que la Comissió per al Desviament de la B-500 i els veïns han començat un seguit de mobilitzacions i talls de trànsit per exigir a la Generalitat solucions a l'elevat trànsit d'aquesta via i la falta de seguretat que genera el pas de la carretera pel centre del poble. 

Edicions locals