Cardedeu celebra la Fira de Sant Isidre del 13 al 16 de maig

La fira s'inaugurarà divendres (19 h) amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa

Societat

Cardedeu

Del 13 al 16 de maig Cardedeu celebra la 33a edició de la Fira de Sant Isidre, una fira que enguany presenta l’Espai d’Agroecologia com a novetat més important, amb productors ecològics locals, tastos, tallers i xerrades d’experts, entre d’altres. La Mostra Gastronòmica s’amplia amb la nit de divendres, i s’hi servirà amb vaixella compostable.

Com és habitual, el bestiar serà un dels principals protagonistes de la fira, amb la participació de 17 ramaders del sector boví i 45 del sector cavalls que portaran els seus animals per a exposició, activitats eqüestres o demostracions de tracció animal. També hi haurà vaques, cavalls de raça, porcs, tortugues, galls d’indi reials o llames. En aquest àmbit en destaca la xerrada tècnica sobre el transplantament genètic d’embrions a la ramaderia impartida pel reconegut expert a nivell estatal Daniel Martínez Bello, dilluns a les 12 h.

Com a novetat, enguany la fira estrena l’Espai d’Agroecologia, una zona dedicada a l’alimentació agroecològica i de proximitat, on els visitants podran gaudir de tastos gastronòmics, tallers per a adults i infants, exposició de productors locals, xerrades d’experts i moltes propostes saludables i llamineres. Hi participaran una trentena d’expositors, entre productors ecològics locals, associacions de consumidors, i empreses del sector. En aquest espai s’hi han programat activitats al llarg de tot el cap de setmana, com la xerrada d’Esther Vivas i Carles Díaz, Qui controla el que mengem, de dissabte a la tarda; la de Josep Pàmies, La dolça revolució de les plantes medicinals, de dilluns al migdia; o Com fer viable un projecte agroecològic per part de Jordi Puig.

La Mostra Gastronòmica, amb l’oferta de deu restaurants de Cardedeu i rodalies, tindrà enguany un dia més, del divendres al vespre al diumenge. Aquest any la vaixella que se servirà a la mostra serà compostable, i per tant el que se serveixi en aquest recinte es podrà llençar a la fracció orgànica, de manera que es recuperarà com a compost. També hi haurà informadors que assessoraran per tal que es faci una separació correcta de les deixalles i es tirin en el contenidor adequat.

I no hi falten les activitats tradicionals, com la desfilada de models, el Concurs Mundial de Menjadors de Borregos, la Burricada o les demostracions de cultura popular i tradicional de les entitats de Cardedeu, entre d’altres.

També hi haurà l’Espai de Turisme Rural i Familiar on es podran visitar expositors del sector que mostraran els seus serveis.

Pel que fa als expositors, se n’esperen prop de 200 de la comarca i d’arreu dels Països Catalans, que oferiran productes i serveis per a tots els públics del divendres 13 al dilluns 16 de maig. Tot plegat, com sempre, emmarcat a l’entorn natural privilegiat dels parcs Pompeu Fabra i Pinetons. El trenet turístic tornarà a passejar tothom qui ho desitgi pel municipi, i acostarà les persones que vulguin visitar la Fira dels barris fins al recinte firal.

La Fira de Sant Isidre de Cardedeu és un certamen ramader, agrícola i comercial amb activitats lúdiques complementàries. Està organitzada per l’Associació Fira de Sant Isidre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu. 

Edicions locals