El Fraikin vol sumar la tercera

El primer obstacle per passar a la final serà l'equip amfitrió, el Nantes, a la semifinal de dissabte

Esports

Granollers

El Fraikin BM Granollers té una cita amb la història aquest cap de setmana a Nantes. Els granollerins busquen la seva tercera Copa EHF i quart títol continental. La darrera alegria europea va ser fa 20 anys, amb la segona Copa EHF, que ampliava la vitrina granollerina després d’haver guanyat un any abans la primera. La Recopa, i primer títol continental, ja queda més lluny amb la seva consecució l’any 1976.

Per aixecar un nou títol continental, el Fraikin necessita superar dos rivals. La semifinal contra l’equip amfitrió i el principal favorit, l’HBC Nantes, el dissabte a les 14.45 h; i la final de diumenge (17.30 h), si es classifica, contra el guanyador de l’eliminatòria entre el francès Chambéry Savoie Hand- ball i l’alemany Frisch Auf Göppingen (dissabte, 17.30 h). Per passar la semifinal, el Fraikin haurà de mostrar la seva millor versió contra el segon millor equip de França, només superat pel París Saint-Germain.

El Nantes té un set inicial potent amb jugadors de renom com Valero Rivera, recent fitxatge a final de temporada pel Barça, Alberto Entrerríos o Guillem Balager. La plantilla francesa també té exjugadors granollerins com són el Matías Schulz i Rodrigo Salinas. El Nantes es va classificar directe per a la Final Four després de ser el millor equip de la fase de grups amb cinc victòries i només una derrota contra un altre semifinalista, el Frisch Auf Göppingen. A banda del potencial esportiu, el pavelló pot ser un altre inconvenient, ja que el Nantes juga a casa. Tot i això, els granollerins confien que això pugui suposar una pressió afegida a favor seu.

Si passa a la final, tampoc serà fàcil. Els alemanys es van desfer als quarts de final contra el Magdeburg, rival granollerí en la fase de grups, mentre que els francesos van guanyar amb comoditat al seu grup i van ser el segon millor equip de la fase.

De Noruega a Dinamarca, el camí fins a Nantes
La trajectòria del Fraikin BM Granollers per arribar a la Final Four de Nantes ha estat exigent. Abans de disputar la semifinal, el balanç de partits continentals ha estat de 5 victòries, 4 derrotes i 1 empat. Abans de disputar l’exigent fase de grups, els de Carlos Viver van superar la fase prèvia contra l’OIF Arendal de Dinamarca i ho van aconseguir gairebé al primer partit al Palau, amb una àmplia victòria, 29 a 21, que ja seria suficient per a la tornada.

En la fase de grups, el Fraikin no va tenir gaire sort amb els rivals perquè va disputar-se la classificació contra l’alemany Magdeburg, el danès Aalborg i el romanès Dinamo de Bucarest. Els granollerins van aconseguir 7 punts, que va ser 1 menys que el temut Magdeburg. De fet, la classificació es va certificar en la dar- rera jornada i amb el públic del Palau com a testimoni, un altra vegada decisiu, per viure l’empat final contra l’Aalborg (24-24) amb un gol d’ensomni de Ferran Solé, que va fer d’heroi.

El Palau va ser novament providencial als quarts de final en l’anada contra el Bjerringbro-Silkeborg. Els granollerins van protagonitar la sorpresa amb una àmplia victòria de 6 gols, 30 a 24. En la tornada, els danesos van discutir el passi, però un bloqueig de Marc Cañellas al darrer sospir classificava per al somni de la Final Four al Fraikin BMG.

Edicions locals