Desmantellada una plantació de marihuana a Sant Fost gestionada per un clan de narcotraficants

La policia ha desmantellat deu plantacions en divesos punts de Catalunya, amb un total de 2.650 plantes de cànnabis

Societat

Sant Fost de Campsentelles

La Policia Nacional han desarticulat un grup organitzat de narcotraficants integrat per un clan familiar que gestionava 10 plantacions interiors de marihuana en diverses poblacions de les demarcacions de Barcelona i Tarragona, entre les quals una a Sant Fost de Campsentelles.

Els 24 detinguts tenien totes les plantacions situades en habitatges llogats en llocs poc concorreguts per evitar ser detectats. L'energia necessària per alimentar les instal·lacions era presa de forma fraudulenta de les connexions generals. Els escorcolls practicats han permès el comís de 2.650 plantes de cànnabis sativa, 2,4 quilos de cabdells de marihuana i 50 grams de ketamina, així com la intervenció d'una pistola elèctrica, 32 telèfons mòbils, 40.500 euros en metàl·lic i un vehicle sostret, entre altres efectes.

Distribuïdors de marihuana
L'operació policial va tenir el seu inici en el mes de març de 2015 quan els investigadors van conèixer l'existència d'un clan familiar, ubicat a Terrassa, que s'estaria dedicant al cultiu i posterior distribució de marihuana a les comarques de Barcelona, ​​principalment, i algunes poblacions de la resta d'Espanya o França.

Les gestions van permetre esbrinar que es tractava d'un grup perfectament organitzat de narcotraficants integrat per membres d'una mateixa família, tots de nacionalitat espanyola. Cadascun dels seus membres duia a terme una funció determinada atenent als seus coneixements o capacitats: jardineria, electricistes, lampistes, muntadors o conductors, entre d'altres.

Els seus màxims responsables havien llogat un total de deu habitatges tipus xalet en llocs aïllats o poc concorreguts de Corbera de Llobregat, Sant Fost de Campsentelles, Terrassa, Argentona i Vacarisses i el Montmell, a nom de terceres persones. El període de permanència no solia superar els nou mesos, abonant la renda sempre en efectiu i en mà.

Sofisticades plantacions interiors
Els habitatges albergaven un total de deu plantacions indoor de marihuana dotades de completes i sofisticades instal·lacions, valorades en més de 100.000 euros, per aconseguir cultius intensius. L'electricitat necessària per al funcionament de les mateixes era presa de manera fraudulenta de les escomeses generals, amb el consegüent perjudici econòmic per a l'empresa distribuïdora.

Els detinguts, a qui se'ls imputen presumptes delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial, que va decretar l'ingrés a la presó provisional de sis persones i llibertat amb càrrecs a l'espera de judici per a la resta.

Edicions locals