L'escorxador del Montseny tindrà una línia exclusiva per al tractament de carn de caça

Les instal·lacions actuals de l'escorxador municipal tenen una capacitat de tractament molt reduïda

Societat

Montseny

La Diputació de Barcelona ha redactat un projecte d'ampliació de l'escorxador municipal amb la incorporació d'un punt per a animals de caça al municipi del Montseny, un projecte que preveu l'habilitació d'una nova línia de recepció d'animals procedents de caça, principalment senglars.

El diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, va lliurar el projecte a l'alcalde del Montseny, Alfons Planas. El projecte es basa en la instal·lació d'un punt de recollida de caça annexa a les actuals instal·lacions de l'escorxador municipal, una ampliació de la zona de refrigeració, però sense creuament de línies.

La línia de recepció de caça es basa en les instal·lacions de l'actual escorxador, però necessitat de nova instal·lació d'aigua per a la neteja i depuració d'aigües, els serveis pel personal, la instal·lació d'escomesa elèctrica, a més d'incorporar una recepció pròpia per la línia de caça i un túnel de fred també amb recepció separada.

Actualment, dins l'àmbit del Parc Natural del Montseny es capturen oficialment més de 2.000 porcs senglars en temporada de caça, una xifra que augmenta cada any i que en algunes ocasions ha arribat a superar el centenar de peces capturades en una sola jornada de caça.

En aquest moments, fins a 14 colles de caçadors del senglar utilitzen les instal·lacions de l'escorxador municipal en dies no coincidents de matança com a punt de recepció de les peces capturades amb la finalitat de fer el control sanitari corresponent i facilitar-ne la comercialització de la carn que, d'altra banda, és especialment preuada i valorada en molts països d'Europa.

Les instal·lacions actuals de l'escorxador municipal tenen una capacitat de tractament molt reduïda, especialment pel que fa a la refrigeració i la utilització de l'espai, que és coincident amb la matança d'oví.

Tota la instal·lació és modular i com a model és exportable per a futurs centres a implantar en altres zones dins l'àmbit territorial de les comarques barcelonines.

Edicions locals