L'Ametlla celebrarà dissabte una nova edició de la Jornada Modernista

Botigues i negocis sortiran al carrer i hi haurà desenes d'actes per dinamitzar la festa

Cultura

Ametlla del Vallès

Organitzada per les àrees de Comerç, Consum i Turisme, el proper dissabte 21 de maig tindrà lloc una nova edició de la Jornada Modernista de l'Ametlla del Vallès, una jornada que pretén impulsar el comerç de proximitat a partir de La Botiga al Carrer i promocionar l'artesania pròpia de l'Ametlla i donar a conèixer el patrimoni modernista de la població.

La Botiga al Carrer s'organitza des de l'any 2012 amb la voluntat de dinamitzar el comerç local i fomentar la cohesió social entre els veïns del poble. Al llarg de tota la jornada, diverses botigues i negocis del municipi presentaran els seus productes o iniciatives als carrers més cèntrics (Torregassa, Pompeu Fabra i jardins de Can Muntanyola), que seran peatonals, i tothom que ho desitgi podrà comprar o tafanejar.

Els comerços participants, al marge de mostrar els seus productes, també oferiran tastets i altres sorpreses.

D'altra banda, la Jornada Modernista consta de tot un seguit d'activitats dinamitzadores que tindran lloc als Jardins de Can Muntanyola i als carrers Torregassa i Pompeu Fabra, i que tenen com a eix principal el modernisme en tots els seus vessants.

Entre d'altres, hi haurà dinamització infantil a càrrec de Salta.cat; una passejada amb poni cortesia d'Illa Activa Centre Esportiu Municipal; una cursa d'orientació modernista, a càrrec Illa Activa Centre Esportiu Municipal; una cantada de caramelles a càrrec dels alumnes de l'IES Eugeni Xammar; una classe teatralitzada d'anglès a càrrec d'AIT Language Schoool; un taller de trencadís a càrrec de la Biblioteca Municipal, una gimcana Illa Activa i un concurs de tapes modernistes infantil.

Per a tots els públics, hi ha prevista una exhibició de motos clàssiques, a càrrec de Viu la moto; una sessió esportiva a càrrec del Club Voleibol l'Ametlla; un taller de caricatures, a càrrec de Foto 10; una trobada de puntaires i patchwork, a càrrec de l'Agrupació de Puntaires de l'Ametlla i una desfilada dels participants al taller de costura modernista.

També un recorregut teatralitzat tot passejant pel recinte firal a càrrec de Frec a Frec; un vermut al Cafè Bassa; una arrossada popular cortesia de Rostisseria Ca La Consol, Bar Sant Jordi, Pastisseria Can Moncau, Naps i Cols, Caves i Vins Rosa de Barcelona i de Carrefour i una hora del te amb AIT Language School, a més d'una sessió de pianola modernista i un concurs de tapes modernistes per a adults.

A més, al llarg de la Jornada Modernista els pintors i fotògrafs de l'Ametlla cercaran les imatges que han d'il·lustrar el calendari oficial de l'Ametlla del Vallès 2017. Totes les fotografies d'exposaran del 26 d'agost a l'11 de setembre fins que el jurat esculli les 13 millors.

Edicions locals