Les Franqueses celebra una fira de Sant Ponç marcada per la tradició

La jornada també va servir per homenatjar l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall

Societat

les Franqueses

La 27a Fira de Sant Ponç va omplir la rambla de Corró d’Avall el diumenge 22 de maig. La rambla de la carretera de Ribes i la plaça de Can Font van esdevenir els punts neuràlgics de la festa on es van aplegar nombrosos artesans i professionals: forners, xarcuters, vidriers, picapedrers, forjadors, terrissaires... així com un bon nombre de veïns del poble.

Ajuntament i entitats van organitzar activitats adreçades especialment a un públic familiar. Durant tot el dia van poder-se veure mostres dels diferents oficis, comprar al mercat d’artesans o visitar exposicions, com la mostra de plantes remeieres, la maqueta ferroviària, les puntaires o la reproducció d’habitacions carregades d’objectes i mobles antics.

La gran novetat d’enguany va ser el 1r Mercat d’Art que va reunir 17 artistes entre els quals hi havia pintors, il·lustradors, fotògrafs, escultors i ceramistes. El mercat, impulsat per Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies, pretenia ser un aparcador per promocionar l’obra dels artistes locals i comarcals. Paral·lelament, el mateix centre va organitzar una mostra dels cursos de manualitats que s’ofereixen al llarg del curs, per exemple, de robòtica, pintura, patchwork o restauració de mobles.

L’atenció dels infants però va repartir-se entre una pila d’activitats: tastet d’instruments, taller d’hort aromàtic, creació amb fang, taller de bonsais, espai de jocs de baldufes, taller de pica-picots, jocs d’escacs, campionat d’escalextric, etc. Pels adults també van programar-se algunes activitats com el taller de sardanes o de tisanes. La jornada va estar amenitzada pels espectacles musicals i teatrals itinerants dels grups Suc d’Anguila, Claret Clown i Cau de Trons.

L’homenatge de La Cívica
La jornada també va servir per homenatjar l’Associació Cívica i Cultural de Corró d’Avall. A cada fira de Sant Ponç, La Cívica fa un reconeixement a alguns dels membres de l’entitat en virtut de la seva implicació en l’organització d’actes al municipi. Enguany, van homenatjar-se Joan Maynou i Mercè Gil, que durant anys han col·laborat en l’organització de diverses activitats culturals a Corró d’Avall. El president de La Cívica, Albert Costa, va destacar el compromís de la parella des del naixement de l’associació.

A la tarda la pluja va obligar a anul·lar la 10a Cantata infantil. Malgrat tot, està previst que l’acte pugui celebrar-se un altre dia, properament es concertarà una nova data. 266 alumnes de 2n de Primària de les cinc escoles del municipi interpretaran, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany, l’obra Fer-se gran, amb música de Ricard Gimeno, text de Núria Vilà i poemes d’Anton Carrera.

Per la seva banda, l’Orquestrina Franquesina va poder fer el seu debut. La seva actuació va ser una de les més concorregudes de la festa. 

Edicions locals