Les Gitanes vallesanes pugen a Montserrat

Les colles del Vallès celebren la 36a trobada a la Plaça Gran del monsestir

Cultura

Ametlla del Vallès, Gualba, La Llagosta, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera

Aquest diumenge, l'Agrupació del Ball de Gitanes del Vallès convoca les colles de la comarca a ballar plegades a Montserrat, una trobada que ja fa 36 anys que se celebra per acomiadar la temporada de la roda de ball.

Enguany, es donaran cita un total de 573 balladors de les colles participants de L'Ametlla del Vallès, Cerdanyola, Canovelles, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Gualba, La Llagosta, Martorelles, Parets, Polinyà, Ripollet, Santa Eulàlia de Ronçana, Sentmenat i Santa Maria de Palautordera.

La jornada començarà amb la ballada de la colla de l'Agrupació, que aquest any estrena el xotis. Tot seguit, hi haurà quatre torns de ballades en oferiment a la Mare de Déu de Montserrat. Per últim, tindrà lloc l'exhibició de les colles guanyadores a la millor peça d'aquesta temporada, que mostraran la peça que els ha fet valedores del premi.

En categoria de petits, la vencedora ha estat la colla de Llinars. L'Esbart Dansaire de Mollet ha aconseguit ser la millor en la categoria de mitjans, mentre que la millor peça de la colla de joves ha estat la de Santa Perpètua. en la categoria de grans, els guanyadors han estat els dansaires de Lliçà d'Amunt.

Edicions locals