Martorelles tindrà la seva pròpia policia local a començament d’any

Actualment la seguretat a la població depèn d’un cos de vigilants i dels agents de Montmeló

Societat

Martorelles

L'Ajuntament de Martorelles manté converses amb la Direcció General de Seguretat de la Generalitat per implentar, a començaments de 2017, un cos de policia local propi a la població, que inicialment estaria format per sis agents i un caporal. Aquest cos substituiria el cos de vigilants actual i el servei que presta al poble la policia local de Montmeló.

El ple municipal celebrat dilluns va aprovar –amb l’abstenció de Convergència– la quarta pròrroga del conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Martorelles i Montmeló mitjançant el qual la policia local de Montmeló presta el servei de patrullatge i seguretat ciutadana a Martorelles. 

Actualment, i des del febrer de 2015, dos agents i un vehicle de la policia local de Montmeló patrullen pel poble veí, una manera d’optimitzar els recursos de Montmeló i cobrir la necessitat de Martorelles.

Tot i això, l’elevat cost del servei –40.404 euros al mes durant aquest segon semestre de 2016– fa que l’Ajuntament de Martorelles s’hagi proposat constituir un cos policial propi, per al qual ja ha començat els tràmits amb la Generalitat.

“La previsió és que amb una policia local pròpia puguem reduir el cost del servei a la meitat”, apunta l’alcalde, qui afegeix que “si tot va bé farem que entri en servei l’1 de gener de l’any que ve”.

Segons les converses inicials amb la Direcció General de Seguretat de la Generalitat, Martorelles podrà diposar inicialment d’un cos policial de sis agents i un caporal, “un servei que serà insuficient per cobrir les 24 hores del dia, de manera que mirarem d’arribar a un acord amb els ajuntaments de Montmeló i Sant Fost per compartir el servei a la nit, per exemple”, apunta l’alcalde, qui alhora confia que, malgrat tot, aquesta serà l’última pròrroga del conveni actual.

El primer acord amb Montmeló es va subscriure el febrer de 2015 i des d’aleshores s’ha renovat tres vegades –amb oscil·lacions en el preu– fins a final d’aquest any. El cost d’aquest servei compartit de policia ha estat, aquest 2016, de 446.000 euros.

Reconversió del cos de vigilants
Actualment, a més del patrullatge dels agents de Montmeló, Martorelles també disposa d’un cos de vigilants que desapareixerà i els membres del qual caldrà recol·locar. “Les persones que en formen part podran aspirar a les places d’agent que es convoquin, o bé mirarem de recol·locar-los en altres tasques de servei al municipi”, explica Candela.


Edicions locals