L'associació Harmonia 2.0 connecta els horts escolars de les Franqueses

Els tutors i els alumnes dels centres encarregats de la gestió dels horts reben el suport de l'associació

Societat

les Franqueses

Un grup format per professorat, experts hortolans i persones voluntàries de l’associació Harmonia 2.0 ha recorregut els horts de les escoles i els instituts de les Franqueses per compartir-ne experiències i enriquir-se amb els coneixements i mètodes de cadascun dels centres.

Dilluns 23 de maig al matí, l’associació de voluntariat educatiu i cultural Harmonia 2.0 va organitzar un recorregut pels horts escolars de les Franqueses, concretament als instituts Lauro i El Til·ler i les escoles Guerau de Liost, Joan Sanpera i Torras i Camins. La iniciativa, que ja es va dur a terme amb èxit el curs passat, posa en contacte escoles i instituts per compartir l’experiència de gestionar un hort.

L’objectiu és donar a conèixer diferents maneres de gestionar l’espai de què es disposa (rec, compostador, eines, període de vacances...); contrastar diferents maneres de distribuir les responsabilitats de l’hort entre l’alumnat (càrrecs i rotacions); compartir iniciatives i recursos educatius que genera l’activitat; valorar l’imacte de la gestió de l’hort al projecte educatiu del centre; etc.

Durant l’any i de manera freqüent, membres d’Harmonia 2.0 col·laboren activament amb el manteniment dels horts i la seva millora i creixement. Així doncs, els tutors i els alumnes reben el suport constant de l'associació. Per tal d'enriquir encara més aquestes col·laboracions, Harmonia 2.0 va proposar recórrer de prop cada hort en grup.

Cada centre escolar treballa diversos aspectes a partir de cultivar el seu propi hort. L’activitat vol enriquir i engrescar els alumnes a través del treball en equip, les bones pràctiques, l'observació i planificació com a metodologies, l’adquisició de coneixements de tota mena, actitud de respecte cap a a la natura, l’alimentació sana, l’aprofitament de recursos o el treball manual, entre d'altres.

Edicions locals