Santa Eulàlia recupera el Consell Municipal de Barris

El ple municipal del maig també aprova el catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

Santa Eulàlia recuperarà, després de 5 anys, el Consell Municipal de Barris. Així es va decidir en el ple de dijous a la Sala Pau Casals de la Biblioteca. L’alcalde Francesc Bonet va recalcar la necessitat de donar, novament, “veu als barris”. El Consell de Barris serà un òrgan de participació que tindrà com a finalitat ser un canal de participació ciutadana en el desenvolupament de les polítiques municipals.

El consell estarà integrat pel regidor de Participació Ciutadana, Jordi Orriols, un representant de cada grup municipal amb representació al ple, un representant de cada una de les associacions de veïns, entitats i col·lectius, cívics i socials que hi vulguin assistir, així com a títol individual, les persones vinculades a la participació ciutadana per la seva activitat o professió, i pel seu coneixement tècnic i experiència. També es crearà una comissió d’estudi per elaborar el reglament de funcionament del Consell de Barris.

D’altra banda, el ple també va aprovar inicialment un pla especial urbanístic per crear un catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable que permetrà registrar les 69 masies que hi ha actualment a Santa Eulàlia. L’objectiu és conservar i recuperar el patrimoni construït, regular-ne les condicions d’ordenació i edificació, així com els usos que li són permesos.

El ple també va aprovar cinc mocions. Una per a la promoció de producció i consum d’energies netes per consolidar la sobirania energètica local, una altra per commemorar el 4 de juny com a dia de l’associacionisme cultural i una altra en defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes. També es van aprovar mocions de suport al Dia Mundial contra l’Homofòbia i el Dia Mundial dels Drets LGTB i una altra en suport a una llei d’aprofitament dels excedents alimentaris.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser la renúncia per motius professionals del regidor de CDC Vicenç Fuertes.

Edicions locals