El PSC s'incorpora al govern de les Franqueses, que ara governarà en majoria

El líder del PSC, Juan Antonio Corchado, passa a ser el primer tinent d'alcalde del municipi

Política

les Franqueses

Els grups municipals de CiU i del PSC han fet pública l’entrada al govern dels socialistes. L’alcalde i el president de CiU, Francesc Colomé, i el president del PSC, Juan Antonio Corchado, han explicat els punts clau del pacte de govern i la redistribució del cartipàs municipal. Prèviament, han signant el document que ha entrat en vigor aquest mateix dijous.

La formalització d’aquest pacte suposa que el govern de les Franqueses obté la majoria amb 10 dels 17 regidors. CiU va governar en solitari fins al març passat, quan el PP va entrar a formar part del govern municipal. Amb aquest acord, al govern de CiU (6) i el PP (1) s’hi afegeixen els tres regidors del PSC. A l’oposició hi queden set regidors: quatre d’Imaginem les Franqueses en Comú; dos d’ERC i un de CpF.

Punts clau del programa de govern
Les dues formacions han acordat una vintena de propostes bàsiques com a programa de govern conjunt. Entre d’altres hi ha la creació de l’oficina d’atenció a les entitats; la creació de la taula de treball de les AMPA com espai de debat per a la millora de la qualitat educativa; l’augment i diversificació de l'oferta de formació professional i ocupacional; la creació el consell municipal de l’esport; l’elaboració d’un protocol operatiu sobre les subvencions atorgades per polítiques socials i la creació de la borsa jove de lloguer per promoure la cultura de lloguer entre joves i propietaris a un preu assequible.

L’acord també inclou un programa d'habitatge de lloguer social on hi participaran l’ajuntament i entitats privades que tinguin pisos buits; la modificació del pla general per la connexió de Bellavista amb Corró d'Avall; la finalització del Centre Cultural de Corró d'Avall; la bonificació de la nova obertura de negocis amb la reducció dels impostos municipals entre un 25% i  75% si es contracta personal del municipi i l’impuls definitiu dels polígons industrials del sector N i sector U.

També la realització d’un pla estratègic de la zona no urbanitzable; la creació de places a la Policia Local; la redacció d’un pla municipal de civisme i convivència; la programació d’accions de formació ocupacional per a persones en atur; l’impuls de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany; l’impuls de la UA21 traient la zona industrial del centre de Corró d'Avall; l’execució de les fases II i III de la zona cívica del carrer del Rosselló, a Bellavista; la remodelació de la zona esportiva de Llerona d’acord amb la parròquia i treballar per aconseguir la nova residència d'avis i centre de dia a Bellavista.

Cartipàs municipal
Els grups polítics també han reassignat les regidories existents. A partir d’ara, José Antonio Aguilera s’encarregarà d’Educació; Juan Antonio Corchado d’Esports i de Participació i Relacions Ciutadanes i Juan Antonio Marín de Seguretat i pla de Barris.

A més, d’acord amb aquest pacte de govern, el regidor del PSC Juan Antonio Corchado passa a ser primer tinent d’alcalde del municipi, i tindrà una dedicació del 100% de la jornada. Juan Antonio Marín tindrà una dedicació del 70% i José Antonio Aguilera del 50%.

Edicions locals