Un centenar de parades d'alimentació se citen aquest cap de setmana a Mollet és Gourmet

La quarta edició de la fira sectorial de l'alimentació i la restauració mostrarà a la ciutat la qualitat dels productes de proximitat

Economia

Mollet del Vallès

El cicle de cites comercials de Mollet és Fira, que s’allargarà fins al 19 de juny, comença aquest cap de setmana amb Mollet és Gourmet, la mostra dedicada a l’alimentació i restauració de la ciutat. Uns 90 estands s'aplegaran a la plaça Prat de la Riba i els carrers Barcelona, Sant Vicenç i Gaietà Ventalló. 

En aquesta ocasió, uns 90 establiments i parades del Mercat Municipal participaran en aquest esdeveniment sectorial, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, quan van participar-hi 110 establiments d’alimentació i restauració.

La novetat més destacada d’enguany és el canvi d’emplaçament, que passa de la plaça Major i L’Illa a la plaça Prat de la Riba i els carrers Barcelona, Sant Vicenç i Gaietà Ventalló. “Sempre hem volgut que la fira sigui molt participativa, i d’acord amb els comerciants i professionals del sector hem decidit portar les parades al centre”, deia Mercè Pérez en l’acte de presentació, dimarts.

Activitats paral·leles
L’aparador local de l’alimentació i la restauració estarà acompanyat d’un seguit d’activitats que dinamitzaran la fira. D’una banda, tant dissabte com diumenge, durant tot el dia, es podrà gaudir de l’anomenat Racó gastronòmic Food Truck, un espai de tast i degustacions alimentàries a Prat de la Riba. Igualment, a la carpa de la Rostisseria El Tast hi haurà degustació de productes de menjars casolans preparats, i Global Acadèmia d’Idiomes decorarà galetes i sortejarà diversos obsequis. També a la carpa de Logitron Idiomes hi haurà una gimcana i exhibicions de màgia i sortejos de cursos intensius, i els més petits podran dibuixar com és la seva botiga perfecta a la carpa d’informació de Mollet és Fira.

Dissabte, de 9 a 11 h, 4you&4me organitza una passejada solidària familiar per Gallecs i un esmorzar popular. La sortida serà a la plaça Catalunya a les 9 h, i la recaptació –la inscripció costa 3 euros– serà per a Mollet Contra el Càncer. A les 11 h, a la rambla Nova, l’Associació Musical Pau Casals farà una cercavila i un assaig obert de música, i L’Esquella convida a participar en un taller de confitura i melmelades a la carpa de plaça Catalunya de 17 a 20 h.

També a la tarda, els més petits (de 5 a 12 anys) podran fer el taller de pa Enfarina’t amb nosaltres, organitzat pel Forn Prat a l’obrador de la plaça Major, un taller que es repetirà diumenge al matí. Una batucada amb la Banda Mandanga (18 h) i l’animació musical d’Héctor (19 h) clouran els actes de dissabte.

Diumenge, el gastrònom Lluís Garcia Petit impartirà la xerrada El geni culinari, innovacions que marquen la nostra cuina, a la plaça Catalunya (12.30 h), i finalment, a la tarda (19 h), Prat de la Riba acollirà el sorteig del Premi Mollet és Gourmet-Bon Preu, seguit d’un espectacle de màgia amb Kilin Mag. 

Edicions locals