Adif denuncia que un acte vandàlic ha afectat la circulació de la línia R3

El llançament intencionat d'un cable a la catenària ha provocat la interrupció del trànsit durant 45 minuts entre les Franqueses i Centelles

Societat

Aiguafreda, Figaró-Montmany, les Franqueses, la Garriga, Tagamanent

Adif presentarà les pròximes hores una denúncia per la comissió d'un acte vandàlic que aquest dimarts al matí ha afectat la circulació de trens de la línia Barcelona-Puigcerdà. Un cable llançat sobre la catenària a l'altura de Tagamanent ha provocat una falta de tensió a la línia R3 durant gairebé una hora, cosa que ha obligat a interrompre la circulació de trens.  

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, a les 8.29 h d'aquest dimarts s'ha detectat una falta de tensió en el tram entre les Franqueses del Vallès i Centelles per la presència d'un cable sobre la catenària. Una vegada que tècnics d'Adif han retirat el cable s'ha restablert la circulació en condicions normals, a les 9.15 h. La interrupció del trànsit de combois ha generat retards de fins a 55 minuts i ha afectat un total de 19 trens.

Tècnics d'Adif desplaçats fins al tram afectat han verificat que el cable havia estat llançat intencionadament des de la part superior d'una trinxera, i han descartat que la caiguda fos accidental.

Aquest cable, d'acer i d'aproximadament 12 metres de llarg i entre 4 i 5 kg de pes, estava emmagatzemat per ser instal·lat en la malla de protecció d'aquesta trinxera, en una zona despoblada situada al terme municipal de Tagamanent i en la qual Adif està portant a terme actualment treballs de condicionament.

Es dóna la circumstància que aquest no és el primer acte d'aquestes característiques que es produeix en aquesta zona, ja que el dissabte 28 de maig es va produir un episodi similar per la presència d'obstacles a la via, i pel qual Adif també va presentar denúncia.

Edicions locals