L'Hospital de Sant Celoni oferirà un servei d’atenció social a malalts de càncer i els seus familiars

El servei de suport en l'àmbit de l'oncologia anirà a càrrec de l'AECC-Catalunya contra el Càncer

Societat

Sant Celoni

L’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer de Barcelona oferirà aquest any un nou servei d’atenció social a l’Hospital de Sant Celoni per atendre les necessitats de caire social dels malalts de càncer i les seves famílies. Un treballador social assessorarà en qüestions de caire social els pacients i els familiars que ho necessitin.

Es tracta d’un servei que s’ha fet possible gràcies a un conveni signat entre les dues parts i que inclou la tasca d’un treballador social de l’associació que orientarà i assessorarà, en qüestions de caire social, els pacients de càncer i familiars que ho necessitin. Aquest professional treballarà en coordinació amb diferents departaments de l’hospital, com el d'oncologia, infermeria, orientació social o psicooncologia.

Aquest servei que ofereix la junta local de l’AECC atendrà, a part de les persones que siguin derivades per part de l’Hospital, qualsevol pacient del Vallès Oriental amb necessitats socials. Només cal trucar al 93 200 20 99 per demanar dia de visita.

La presentació del servei, que es farà aquest dimecres a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis (19 h), inclourà una conferència divulgativa a càrrec de la treballadora social de l’AECC, Dolores Ariza, amb el títol Quines necessitats sorgeixen davant un diagnòstic de càncer?.

Segons Maria Àngels Ayra, gerent de l'Associació Espanyola contra el Càncer, “moltes famílies es troben en un greu problema quan a un dels membres se li diagnostica un càncer, per això des de l’associació pensem que serveis d’aquest tipus poden ser de molta utilitat i dediquem part dels nostres recursos a atendre les necessitats socials dels pacients oncològics”.

Edicions locals