L'Ajuntament de Mollet compra una moto aspiradora d'excrements de gossos

La nova adquisició coincideix amb l'inici d'una campanya de civisme per reduir les defecacions de gossos als espais públics

Societat

Mollet del Vallès

L’Ajuntament de Mollet va presentar la setmana passada la renovació de part de la flota de vehicles del servei de neteja. Es tracta de quatre vehicles nous, un camió de recollida de brossa híbrid, dos cotxes elèctrics i una motocicleta amb una funció molt específica, l’aspiració d’excrements de gossos. La compra d'aquests vehicles coincideix amb l'inici d'una campanya de civisme per reduir les defecacions de gossos a la via pública.

“La despesa anual en neteja i recollida de residus és de quatre milions d’euros”, recordava l'alcalde, Josep Monràs, qui també valorava l’increment de vehicles, l’augment de la vigilància i els serveis especials Fem dissabte –neteja setmanal a fons d’un barri de la ciutat– com a punts forts del servei de neteja operat per Urbaser. “Aquesta nova motocicleta aspiradora tindrà més mobilitat i podrà accedir a les voreres, i està especialment dissenyada per recollir les defecacions de gos”, explicava l’alcalde Monràs durant la presentació dels vehicles.

La incorporació de la motocicleta aspiradora també es vincula a la posada en marxa d’una nova campanya de civisme, “de sensibilització i educació”, per evitar les defecacions de gossos al carrer i qualsevol incidència derivada de la tinença d’animals domèstics. La campanya porta per lema Això ho fas a casa? Mollet és casa teva, i pretén fomentar el civisme i afavorir la convivència al municipi. “Tothom és responsable de l’estat de l’espai públic, i els qui tenen gossos són també responsables del que fan els seus animals”, deia Monràs.

L’inspector en cap de la policia local, Jaume González, explicava que amb l’arribada del bon temps els veïns gaudeixen més dels espais públics, i per això ara s’incrementa la vigilància pel que fa als excrements de gossos al carrer. “Quan es detecten casos i s’identifiquen els amos, primer fem un avís, i si hi ha reincidència després obrim un expedient sancionador”, indicava. Durant el 2015 es van imposar un centenar de sancions per males pràctiques en la tinença d’animals domèstics, i aquest 2016 ja se’n comptabilitzen a l’entorn de 50.
 

Edicions locals