El Vallès Oriental registra deu punts amb limitació temporal de la velocitat a Rodalies

La limitació de la velocitat en aquests punts allarga el temps de trajecte entre mig i dos minuts per punt afectat

Societat

Segons va informar TV3 la setmana passada a partir de la documentació que la Generalitat va requerir a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), al Vallès Oriental hi ha registrats deu punts en què els trens es veuen obligats a reduir la velocitat a la qual circulen per motius d’afectacions a la infraestructura, a l’entorn o per seguretat.

La línia que més limitacions de velocitat té al seu pas per la comarca és la R3, entre l’Hospitalet, Vic i Puigcerdà. Concretament, hi ha localitzats tres punts a Granollers, tres a la Garriga i dos a Tagamanent. En tots aquests punts els trens allarguen un mig minut la durada del trajecte sobre el temps que està estipulat si els combois circulessin a la velocitat prevista. Aquests petits retards s'afegeixen als que la línia R3 també acumula en altres punts, com a Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac, Centelles i Taradell, de manera que el trajecte entre Vic i Barcelona sol durar un mínim de sis minuts més del que preveuen els horaris.

En el cas de la R2 hi ha dues afectacions que resten fins a dos minuts cada una al temps de trajecte inicialment previst. D’una banda a Montornès, on hi ha un punt en què la velocitat es redueix per la construcció d’un pas inferior, i d’una altra a les Franqueses, on el perill de despreniment en un talús obliga a reduir la velocitat a menys de la meitat de la que estaria permesa en condicions normals, de 155 a 60 km/h. El aquest cas la limitació de velocitat s’aplica des de fa gairebé dos anys. 

Segons Adif, la majoria d’aquestes limitacions es deuen a obres de millora que es duen a terme en la infraestructura ferroviària, si bé en la majoria de casos ja fa més d’un any que es manté la limitació de velocitat, i en algun cas, com en un dels punts de la Garriga, la limitació de velocitat es manté des de fa gairebé sis anys.

Edicions locals