El Parc Natural del Montseny tanca les vies d’escalada a la Serra de l’Arca

La zona d'escalada de Serra de l'Arca es troba entre els municipis d'Aiguafreda i el Brull

Societat

Aiguafreda, Tagamanent

El Parc Natural del Montseny ha tancat les vies d'escalada a la Serra de l'Arca després d'una reunió amb els alcaldes de Tagamanent, el Brull i Aiguafreda. La mesura s'ha adoptat en compliment de la normativa del parc, que restringeix aquesta pràctica només a determinades modalitats (que no comportin instal·lacions fixes a les parets) i a determinats indrets (on no hi hagi possibles amenaces a espècies que hi nidifiquen). 

El Parc Natural del Montseny, juntament amb els municipis de Tagamanent, el Brull i Aiguafreda, han decidit desmantellar les vies d’escalada a la Cova del Duc i la Serra de l’Arca en compliment de la normativa del parc, que no admet cap actuació que afecti desfavorablement l’estat de conservació d'algunes espècies de fauna (annex 2 de l'article 53.4); i que s’admet la pràctica de l’escalada, només amb finalitats recreatives i de lleure quan no comportin cap tipus de construcció o instal·lació fixa (Article 108.2).

Per tot plegat, els tres ajuntaments i el parc prendran un seguit de mesures per tal d’iniciar el desmantellament de les vies. La primera serà informar tothom que hi estigui implicat, com els escaladors que van instal·lar les vies, els propietaris i entitats excursionistes dels pobles propers, així com reforçar amb senyalització la prohibició d'utilitzar aquestes vies.

Edicions locals