El centre històric de Canovelles retorna a l'època medieval

La població celebra la quarta edició d'aquesta fira el 26 de juny, coincidint amb l'aniversari del primer escrit sobre Canovelles

Societat

Canovelles

El 26 de juny, coincidint amb l'aniversari del primer escrit sobre Canovelles, el centre històric de la població va tornar a l'època medieval. L'Associació Cultural Canovelles Medieval va organitzar aquesta jornada que enguany va comptar amb 24 paradistes, oficis artesans inclosos, la dinamització de la història de Canovelles a càrrec de la Comissió Sant Antoni Abat i tallers infantils, entre d'altres. 

Fins a 24 parades, oficis artesans, dinamització històrica de Canovelles a càrrec de la Comissió Sant Antoni Abat –que va omplir l'església de Sant Fèlix de gom a gom–; tallers infantils, bitlles catalanes a càrrec de l'ANC; les Paraules de Llull de l'Oficina de Català en què es regalaven frases, sentències i pensaments de Ramon Llull; animacions pels carrers del mercat; danses medievals de la Colla de Gitanes –que aquest any estrenaven dansa– i danses del ventre a càrrec del grup Ingravit, a l'era de Can Castells, entre d'altres, van ser les activitats d'aquesta quarta jornada medieval a Canovelles.
 
La presidenta de l'Associació Cultural Canovelles Medieval, Yolanda Ulldemolins, va indicar que "la festa de Canovelles medieval és una festa de totes les entitats del municipi, cal que s'hi impliquin totes per tal de fer una trobada festiva, de qualitat, amb la implicació de tot el poble per tal de recordar els nostres orígens i salvaguardar-los. Ha de ser una festa dels oficis, per tal de poder transmetre a les noves generacions com vivíem i de què vivíem a Canovelles els nostres avantpassats. Una festa que ens enorgulleixi i que serveixi per aprofundir en els vincles entre les associacions del nostre poble".

Dissabte que ve, 2 de juliol, l’Associació Club de Rol WIzards and Warriors organitza el sopar medieval a El Campanar a les 21.30 h, que té un preu de 7 euros per als adults i 3 euros pels menors de 12 anys. L'àpat és gratuït per als menosr de 7 anys. Els qui hi assisteixin vestits amb robes d'estil medieval tindran un descpmpte de fins a 2 euros,
 

Edicions locals