Granollers exigeix la dimissió del ministre en funcions Fernández Díaz

ERC, PSC, CDC i CUP ho consideren una "qüestió de dignitat democràtica"

Política

Granollers

L’Ajuntament de Granollers exigeix la dimissió tant del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, com del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso Laso, que, de fet, aquest dimecres ha estat destituït del càrrec arran del cas de les gravacions d’unes converses entre tots dos en què es demostra la persecució dels poders de l’Estat contra els partits favorables a la independència.

En el ple d’aquest dimarts ERC presentava una moció al respecte, que rebia el suport de PSC, CDC i CUP; el vot en contra del PP i l’abstenció de C’s. El regidor republicà Chakir El Homrani considerava que l’aprovació de la moció era una “qüestió d’higiene democràtica i dignitat”, i el portaveu socialista, Jordi Terrades, hi estava d’acord i explicava que el seu grup hi donava suport per “una qüestió de dignitat democràtica”.

En canvi, el regidor de Ciutadans Enric Meseguer considerava “l’assumpte d’extrema gravetat”, però s’abstenia en no compartir “la forma. És una moció per alimentar el victimisme d’alguns”, una afirmació que li va rebatre el convergent Àlex Sastre.

La portaveu de la CUP, Maria Oliver, recordava com Fernández Díaz ja va protagonitzar actes repressius contra independentistes el 1981, quan era governador civil a Barcelona.

Edicions locals