L’Ajuntament de Sant Esteve, multat amb 500 euros per tenir l’estelada penjada el 20-D

L'entitat Societat Civil Catalana va denunciar el cas a la junta electoral d'Arenys de Mar

Societat

Sant Esteve de Palautordera

La junta electoral d’Arenys de Mar ha multat amb 500 euros l’Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera per no haver retirat l’estelada de la façana del consistori durant la jornada electoral del 20 de desembre de l'any passat. 

Segons informa l’entitat Societat Civil Catalana, que va denunciar els fets a la junta electoral, aquest organisme ha considerat que l’Ajuntament va mantenir l’estelada de manera “dolosa” i ha rebutjat que la bandera estigués penjada a l’Ajuntament durant la jornada electoral per un descuit dels responsables municipals.

La multa ha arribat després que la junta electoral comprovés una certificació del secretari del consistori que prova que la bandera es va col·locar per un acord del ple municipal del 2 d'octubre del 2015, un tipus d’acord que, segons l’entitat, el Tribunal Suprem va assenyalar que han de ser tinguts per nuls de ple dret.

Davant d’això, Societat Civil Catalana considera que aquest tipus de sancions han de ser assumides personalment pels càrrecs públics i no per les arques municipals, ja que responen “a la seva mala fe” i “a la seva defensa partidista en contra dels interessos generals dels ciutadans”.

L’entitat també lamenta que alguns ajuntaments hagin reposat les estelades amb motiu de les eleccions del 26-J, i afegeixen que aquests símbols s’han de retirar perquè vulneren el principi de neutralitat política.

Edicions locals