Els comerços de l'Ametlla tindran un sistema d'alerta directe amb la policia local

L'aplicació mòbil, DragAlert, avisa la policia local de la ubicació fixa de la persona que reclama ajuda

Societat

Ametlla del Vallès

La Policia Local de l’Ametlla implementa una nova aplicació d’alertes als comerços del municipi. Es tracta del DragAlert, una aplicació gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes Android que consta d'un botó virtual que en polsar-lo genera un senyal d’emergència a la central de policia local o al telèfon mòbil de la patrulla per indicar la ubicació fixa de la persona que demana ajuda.

Aquest servei d'alerta a la Policia Local el poden utilitzar els comerços, les empreses, els masos dispersos, la gent gran i qualsevol altre centre públic o privat amb una ubicació fixa i que no estiguin obligats per llei a tenir-lo, com és el cas d’entitats bancàries, joieries i similars.

DragAlert no pretén ser substitutiu de cap connexió a una central d’alarmes, sinó un mitjà d’avís més eficaç a la Policia Local. El servei ja està en funcionament i només cal donar-se d'alta descarregant aquesta aplicació de forma gratuïta, de manera que la Policia Local disposarà d’una base de dades amb la ubicació dels centres adherits.

A hores d'ara s’està treballant per ampliar les prestacions d’aquesta aplicació i així donar cobertura, també, a persones que poden ser víctimes d'algun tipus de violència de gènere, assetjament, etc.

Edicions locals