Sant Pere celebra el Vilamagore medieval aquest cap de setmana

El retorn a l'època de Ramon Berenguer IV coincideix amb la celebració de la festa major del poble

Societat

Sant Pere de Vilamajor

Divendres, dissabte i diumenge Sant Pere de Vilamajor tornarà a convertir-se en Vilamagore, la festa medieval més important de la comarca. La recreació d'escenes de l'època, com batalles d'espases o justes de cavalls, a més del sopar medieval, el mercat, els tallers, la música i el teatre tornaran a ser protagonistes del darrer cap de setmana de juny a Sant Pere.

Divendres (21 h), tindrà lloc als camps de la Rectoria el sopar i espectacle medieval, en què amb motiu de la reconquesta de la Suda de Tortosa, el Comte Ramon Berenguer IV vol celebrar la victòria amb un sopar a Vilamagore. Hi haurà concert i ball amb Os Pedrer, el faquir Kirman, lluita d’espases, danses, teatre, coral, etc. Es pot comprar tiquet prèviament a l’Ajuntament, al centre cívic El Pi Novell o a la Mongia. 

Tant dissabte com diumenge la programació serà pràcticament la mateixa. A partir de les 10 h serà el torn dels tallers al Vilamagore als camps de la Rectoria. Hi haurà tobogan medieval (lliscament sobre plàstic), jocs d’aigua infantils, tallers d’escuts i espases, taller de malabars i taller de pinta-cares. I també pels nens: tallers de lluites d’espases, taller de danses, taller de construcció amb materials de la natura. També campionat de bitlles catalanes per a nens i adults, i al vespre, de 19 a 00 h, mercat medieval. 

A les 19 h començarà la festa amb la comitiva d’inici al pont d’entrada al recinte, seguit de danses medievals a la plaça de l’església i d'accions d'animació al mercat medieval. A les 19.30 h hi haurà teatre a la plaça de l'església amb la primera part de l'obra Confidències d'una reina, i tot seguit, a les 20 h, justes de cavalls als camps de la riera i gimcana medieval per a joves (només dissabte) a la plaça de l'església.

A la zona del mercat també hi haurà coral i personatges d'animació, batalla d'espases a la zona de la taverna, i a les 20.50 h teatre infantil i actuació de la coral del Vilamagore a l'escenari de la Rectoria, seguit de personatges d'animació, danses i la música de l'Os Pedrer a la zona del mercat i timbalers i personatges d'animació a la zona de la taverna. A les 22 h, a l'escenari de la Rectoria, s'interpretarà la segona part de l'obra Confidències d'una reina, i només dissabte se celebrarà un fi de festa davant la taverna a les 22 h.

El tancament de les parades del mercat serà a les 00 h dissabte i a les 23.30 h diumenge.

Edicions locals