Vallromanes estrena l'Àrea 51, el nou espai dels joves al poble

L'equipament s'ha dissenyat a partir de les aportacions dels joves vallromanins

Societat

Vallromanes

El primer equipament de Vallromanes destinat exclusivament als joves va entrar en funcionament dissabte. Es tracta de l'espai denominat Àrea 51, inaugurat per l'alcalde, David Ricart; la regidora de Joventut, Mariluz Muñoz; i la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta.

El centre està situat a la planta baixa de l’edifici de la zona esportiva municipal, disposa de 120 m2, distribuïts en dues sales de reunions i taller, una sala polivalent, una sala habilitada per a l’ús tecnològic, lavabos, un magatzem i una zona exterior amb paviment i porxada. L’adequació de l’equipament ha estat realitzada per l’empresa local Construccions Duran SL.

La ubicació del nou espai, davant de 5.000 m2 multifuncionals del camp de futbol –al qual es pot accedir per una rampa des de l’avinguda Can Galvany–, ofereix moltes possibilitats d'actes. Dissabte, el camp de futbol i el seu voltant es van convertir en escenari de moltes activitats, que van començar al matí amb un rocòdrom a la zona esportiva i van continuar a la tarda amb portes obertes a l'equipament, festa de l'escuma, l'espectacle Molar, de Quim Bigas, un aperitiu, piscina nocturna amenitzada amb la música del dj Sioma i concerts per als joves amb De Rhydm, Livic i Araenserio fins ben entrada la matinada. 

El nou espai va començar a gestar-se al novembre de 2014 amb l'estudi I tu com ho vols?, elaborat i conduït pels educadors de l'empresa Teatre La Manivela, que pretenia detectar quina era la necessitat a Vallromanes de tenir un equipament per al jovent. L'estudi, presentat al febrer de 2015, va revelar que el 70% dels joves enquestats consideraven necessari aquest centre.

A partir d'aquesta diagnosi, es va crear una comissió de treball i seguiment amb joves de 12 a 29 anys i amb representació de tots els grups i entitats juvenils del municipi per donar-los veu en el disseny de l'equipament, de manera que els joves n'han decidit tant la ubicació com el nom. En votació popular, el 55,9% dels joves van escollir el nom Àrea 51, nom que es reprodueix a la façana de l’equipament amb el logotip dissenyat pel dissenyador gràfic vallromaní Vicenç Prims.

Edicions locals