Bigues i Riells posa vigilants als gorgs del Tenes per impedir-ne el bany

Dos agents rurals vigilaran l'entorn del Tenes a Riells els caps de setmana per evitar comportaments incívics

Societat

Bigues i Riells

L’Ajuntament de Bigues i Riells ha contractat dos vigilants per prevenir els comportaments incívics i impedir el bany als gorgs de Riells del Fai durant els mesos d'estiu. Es tracta de dues persones amb capacitat sancionadora que controlaran els accessos al riu i combatran l'incivisme durant els caps de setmana en aquest entorn natural.

La prohibició de banyar-se als gorgs del Tenes a Riells està vigent des del 2011, però ara l'Ajuntament de Bigues i Riells, d'acord amb el Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, ha decidit posar-hi vigilància els caps de setmana –quan més afluència de visitants hi ha– per fer que la prohibició sigui realment efectiva.

Cada dissabte i diumenge dels mesos de juliol i agost, durant tot el dia, hi haurà dos agents rurals que informaran els visitants de la necessitat de respectar la senyalització i evitar els comportaments incívics en aquest entorn. Els dos agents se situaran als camins de la Pineda i la Madella, i també actuaran als gorgs per informar els visitants i sancionar-los si s'escau. 

El Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs finançarà aquest projecte de preservació de l'entorn natural amb 15.000 euros, una part dels quals es destinaran a renovar els cartells informatius i a habilitar un aparcament al nucli urbà de Riells del Fai per controlar els aparcaments als marges dels camins.

Edicions locals